VINTTI

augusti 8, 2012 — Lämna en kommentar
Efter att sommarens resa till Legoland och Kolmården lämnat ett stort hål i kassan (jeez så dyrt det är på såna ställen), framstod dagens cityaktiviteter som närapå gratis. Först lunchen på Primula (se föreg. inlägg) där barnen åt för 4 euro per man och sen vårt äventyr på Nationalmuséts vind Vintti. Inträde för barnen 0 euro. Vi kom undan med 24 euro för hela dagen och lärde oss om presidenter, hur pengar i Finland sett ut, hur man murar tegel, hur man dukade på 70-talet, hur man jobbade på fabrik osv osv. Rekommenderas!
Ett mycket logiskt svar.
7-åringen svarade på frågan ”vad skulle du göra om du hade makt?”.Oj.
Hon vävde det gula med stor precision.
Och 5-åringen har funnit sitt framtida yrke. Hon ska väva mattor. Observera att just vävstolen var förbjuden för under 9-åringar. Det här var det absolut roligaste hon gjort i hela sitt liv och jag kom genast att tänka på Naja. Nu måste vi gräva fram vår Mikki-vävstol. 
 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s