Årets sista inlägg!

december 31, 2012 — 2 kommentarer
Så här sista dagen på året tog jag kidsen till Sealife. Medan de kollade in alla fiskar så förundrades jag över alla turister från öst. Speciellt kvinnorna. De fanns i alla former och alla lika fixade och pyntade. Det har man ju sett förr men det jag kollade på var hur dessa kvinnor, oavsett ålder, kråmade sej intill varje fisktank och fotograferades av sina män. De klättrade upp på farliga kanter, kastade håret bakåt och tittade trånande in i kameran. Jag tittade mer på varningsskylten över giftiga fiskar och hur deras rumpor gled oroväckande över kanten. Men alltså finska kvinnor måste börja bejaka sin kvinnlighet mer! Och speciellt ta ut svängarna mer. Jag var imponerad. Skitsnygga och roligt verkade de också ha.
Några bilder och tips på det, sen har jag bloggat klart för i år.
Visste ni att om man är under 7 bast så kan man ändå ha ett eget resekort? Vår 5-åring fick detta av stans trevligaste biljettkontrollant och hon är stolt som bara vad.
På spårvagnshållplatsen smygfotade jag resekortsinnehavaren. Hon sjöng julsånger hela vägen i 3B men i blombutiken sjöng hon bara kakkaversionen av tjolittanlej.
Här kommer årets sista tips. Tiger säljer 15 meter satinband för 1 euro rullen i urläckra färger. Ingen skillnad på papper (jag råkade ha ett nytryck av 100 år gamla hesarin), alla paket blir så fina med dessa band.
Snart ska vi inleda firandet med äkta silverbestick, man måste ju passa på att använda dom. Gott nytt år, alla som läser! Ses nästa år.
  

2 svar till Årets sista inlägg!

  1. 

    Appropå öst; jag känner en estnisk fröken som alltid är pyntad och sminkad som hon vore på väg till självständighetsbalen. Okej, jag skulle inte klara av den mängden bling-bling och läppglans, men fan vad hon ser bra ut (när man väl blir van). Vår femåring nästan svimmade av beundran för hennes naglar och armband. ”Mamma, varför har du int nånsin så där fina saker?” No, tuota…

    Gilla

  2. 

    Mitt problem är att jag inte orkar fixa så mycket. Det tar ju en evighet att underhålla naglar och föna hår. Huhu. Så jag fortsätter med den inte så slipade looken. Men nu är det ju snyggt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s