Läget, Pia?

februari 23, 2013 — 6 kommentarer
Eftersom jag inte kan komma på ett enda vettigt sätt att binda ihop allt senaste i ett och samma inlägg så följer här en intervju med mej. Jag frågar, jag svarar. En helt vanlig form av tankeverksamhet hos mej, kan jag samtidigt medge. 
Har ni sportlovat färdigt nu?
Oh ja! Vi su(s)sade hem i nattåget i natt. Lite ridsport och bonus skidande ännu, sen är vi så sportlovade som en familj kan bli. 
Ruka var så vackert att man fick ont i synsinnet.
Hur gick ert första sportlov?
Helt otroligt bra, tackar som frågar. Jag hade grava fördomar mot hela sportlovssystemet. Såg bara långa köer, skrikiga barn, dålig service och enorma folkmassor framför mej. Eftersom stan brukar vara underbart tom under vecka 8 så trodde jag att alla dessa mänskor trängs nån annanstans just denna vecka, som tex Ruka där vi var. Jag hade fel. Före resan var jag smygdyster och tjurig, dels pga av mina fördomar och dels pga att jag själv stått på slalomskidor senast på 90-talet. För det första så var det inte alls trångt, servicen var den bästa jag fått i det här landet på länge, alla kids var som änglar och jag stod tom lite snyggt på skidorna (äckel-nervöst före, kan jag berätta). Klarade alla liftar också, en gammal trauma där. Nu ska jag skaka ut alla farhågor från min envisa hjärna. Livet är underbart och man kan om man vill. 
Hjälmöron är det nya heta.

Kidsen då, hur gick det för dom?
De är värda en eloge. Från att knappt ha kunnat svänga sina skidor själv blev de nästintill pro på fem dagar. Några duster och en blodig näsa gjorde inget. Andra dagen satsade vi välvärda slantar på en privatlärare åt barnen och efter det kunde vi alla fyra åka i alla hissar och de flesta backar. Hade aldrig kunnat drömma om att vi skulle skida så mycket som vi gjorde. Vi drog både flata och slalom och jag, min kossa, skidade omkull ett barn i flataspåret. Har man väl fått barnen frivilligt ut i spåret och andan högt, då ska man själv lära sej att bromsa eller väja. Nå, alla blev som tur vänner igen. (Det var mitt eget barn, inte ett främmande).
Farlig kvinna.
Vad händer nu?
Just nu händer det samma vanliga. J remppar och jag jobbar. Mina snälla föräldrar sköter de aktiva barnen nu i helgen. På måndag fyller jaffaflaskan 6 år och behöver sprutas lite extra. Det betyder kalassäsong.
Det som en dag ska bli ett kök.
Ni remppar ännu?
Vi kommer att remppa förevigt. Nånej nånej. Vi kommer att remppa ännu över sommaren åtminstone. Men nu då väggarna börjar se vitare och slätare ut så känns det så mycket bättre, som om slutresultatet kan bli bättre än väntat.
Men ändå ska ni flytta snart. Hur går det ihop?
Vi måste fly rörreparationen i vårt nuvarande hem. Det betyder att vi blir hemlösa om en månad och flyttar tillfälligt till en bostad i Vallgård. Sen flyttar barn, hästar och kontor till landet över sommaren och sen först flyttar vi in i nya hemmet. Fy farao, kan man säga nu. Men det kommer SÅ att vara värt det. J jobbar som en hullu och borde verkligen få pris.
Kontors stille-ben. Sägs så.
Du har knappt sett ditt nya kontor. Hur fungerar det?
Jag vill tro att det fungerar bra. Omständigheterna gjorde att jag suttit på nya stället mindre än en hel dag hittills, men som tur ska det bli bot på det nästa vecka. Har knappt insett lyxen med att ha kontor med utgång till självaste Alexen. Ja, alltså jag sitter här just nu också. Delar toalett och kök med ett gäng killar och det bådar intressanta inlägg. Funderar ännu över om jag ska vara laid back kaveri eller en j*vla kärring som tvingar dom att skura vessan. Humhum, jag är bra på båda. I takt med våren tänker jag bli stammis på alla fina kaféer som finns här intill. Kommer att bli både koffeinhaltigt och dyrt.
Nåt mer du vill berätta?
Nej, inte just nu. Man får gärna fråga! Om Linda, Malin eller Pyrtsi undrar över ridtystnaden så beror det på att vinterföret. Nya, friska tag så fort snömängden minskar! 
 

6 svar till Läget, Pia?

 1. 

  Under tiden får vi hänga på trendkaféerna nära dig.

  Gilla

 2. 

  Kaffedarra är det nya svarta.

  Gilla

 3. 

  tack för up-daten. nu slipper jag ringa dig o kolla läget.

  buhahahaha….. 🙂

  Gilla

 4. 

  Nå int sku ja svara ändå. Muahahahaha! Doja på dej bara.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s