Detektivkalas

mars 10, 2013 — 4 kommentarer

Den här helgen ordnade vi igen kalas, kompisversionen. Och trots att det gick över förväntan så är känslan av lättnad så stark sekunden som det sista barnet går hem. Årets hemliga tema var detektivmysterie och det fungerade över förväntan. Jag hängde ett stort halsband runt halsen och poängtera friskt hur fint och kärt det var. Ingen fick undgå att se det. Och då alla mumsat i sej hodare skrek jag i falsett att mitt halsband blivit stulet. Iiiiiiiiiiik!! Tog i riktigt som i en skräckis, då jag en gång fick. Tur att ingen granne ringde polisen.

Sen delade J ut detektivpåsar till alla och jakten på tjuven kunde börja. Vi hade spritt ut ledtrådar här och där och efter att de hittat ett bananskal både i badkaret och på köksgolvet, hittade de tjuven som fastnat med svansen i dörren ut till kökstrappan. Succé. Tjuven var alltså en kleptomanisk apa.

Passade på att köra en kalasgallup medan de små detektiverna åt glass och det överlägset bästa med kalas lär vara mete och tårta. Auch. Just de två sakerna jag trodde var total passé. Nå nästa år. 7-åringens kalas blir outsourcat pga vår tillfälliga boendesoppa. Skönt.

4 svar till Detektivkalas

 1. 

  Så fint! Tror det där med tårta är bara som de säger, ingen av barnen äter ju någonsin upp sin bit…
  Ni är välvärda en skål efter denna bedrift!

  Gilla

 2. 

  Nå lite samma trodde jag om tårta! En gång hade vi cupcakes och de slickade bara i sej frostingen, de små busarna.

  Gilla

 3. 

  Tårtan brukar inte heller gå åt här, fast jag VET att jag bakar goda. Så på Lovis kalas bjöd vi på glass, man fick fixa sin egen portion med chokosås, maränger och olika sorters strössel. Det var en större succé.

  Gilla

 4. 

  Strössel är kung! Ju mer, dess bättre.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s