Hänt i veckan

maj 12, 2013 — 2 kommentarer
 
Förra veckan skulle ju inledas med ledighet redan på onsdag. Det bidde nu ändå inte riktigt så, utan dumpade av två barn och en massa mjukisdjur hos Skrutte ren på tisdag. Hon har förresten inlett privat eftis åt våra kids en gång i veckan. Hon är guld, visste ni det?
Efter det flanerade jag vilset längs med Helsingfors natt-gator. Kollade in vårt kommande golvkakel och gjorde en pakt med mej själv. Jobbväxeln på till lördag, allt går inte alltid som planerat och det hjälps inte att sucka över spillda planer. 
Bodde på mitt kontor i tre dagar. Åt glass på Esplanaden ibland. Barnen förflyttades från Skrutte till mina svärföräldrar. Hamnade in på en spontanfest med bla Hannah en dag. Skurade kontorets äckelvessa för att få ens lite variation. Det var stundvis hemskt, men mycketmycket resultatrikt (heter det ens så?).
På fredag kväll lade jag äntligen lapp på luckan och körde 51:an västerut. Var rysligt kramsjuk efter barnen och ville ha hem dom asap. Insåg att jag hinner med spontanbesök hos mina fina farföräldrar på vägen. Bilden föreställer förresten broöppning i Ekenäs. 
Mina farföräldrar är närapå 90 och de finaste mänskor som finns. Helt spontant satt jag plötsligt där med dom och mina barn klockan 22 en fredagskväll. Way past bedtime. Men vem bryr sej om såna detaljer när man kan kramas och skoja i så här dyrbart sällskap. 
7-åringen ritade ett hus åt dom på under 5 minuter. En racer-konstnär. Och jag smygfotade då farfar hällde upp portvin i sin speciella portvinskaraff, alltså koncentrationen! Men tja, lämnar bort den bilden.  Sen körde jag genom natt-Nyland till Kyrkslätt för att bädda ner snarkbarnen i sina momi-sängar.
I Kyrkslätt bor kidsen utomhus på dagarna. De vägrar komma in, speciellt den äldre.
Vi grejade med Allu-ponnyn. Han är så snäll och hygglig att jag blir blödig bara av att kolla på kidsen och honom tillsammans. 
Speciellt med 6-åringen som är liten som en tändsticka i jämförelse. Och ponnyn respekterar henne. Så fint.
Här drar hon en tur barbacka på stallsgården.
I ormbingo fick vi tre rätt på två dagar. Fy. Inledde stöveltvång för barnen.
Men mest gick lördagen åt till att kramas. Jessus så vi behövde ladda varandra.
 
Nallarna hängde med även här. Barnens nalle-kärlek är rörande.
Jag har inga bilder av morsdagsfirandet. Eller jo en då jag försöker multivinka genom svärmors speglar men det förklaras med några glas morsdagsvin. Hejhej liksom. 
Den här väskan gav jag mej (och mitt mobila kontor) i tröstgåva för förra veckans slit. Rymmer dator och alla sladdar som jag jämnt släpar på. Hindrar ju inte att man släpar med lite stil.
Och det finaste till sist. Mina morsdagsgåvor. 7-åringen hade sytt den finaste duken och 6-åringen har skrivit intruktioner om hur man bör agera om man träffar på ett spöke:
”ÅM DUU SER ETSPÖKE SEDÅ STIKDUUSYGASPOKE FÖRRDUUFINSEI”
Nu vardag i dockhemmet i Vallgård. Med Skrutt-eftis och andra finsaker som gör att jag joddlar igen. 

PS inser att här fattas en massa. Som att jag själv red flera gånger. Målade vindsrum i Kyrkslätt. Åt ren osso buco (alltså som i djuret ren, inte motsatsen till smutsig). Blev uppsjungen av kidsen idag. Petade loss barnhår ur en skateboards hjul. Sprang till glassbilen. Träffade bror med familj. Osv. Men hade inga bilder på det.

2 svar till Hänt i veckan

  1. 

    Härliga bilder, särskilt de med Allu och kidsen och du med ena fröken i famnen. Så rörande! Och oj vad hon liknar sin pappa på bilden. 🙂

    Gilla

  2. 

    Jag är partisk så jag kan inte kommentera, hehe. Men ena gräsligt fina typer är de, både kids och Allu. Och pappan också 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s