Kulturrekommendationer

maj 26, 2013 — Lämna en kommentar
Förra torsdagen åkte jag på en mycket uppfriskande tur till Ekenäs med bokad busstransport. Alltid lika roligt med utfärder som bara ropar efter trip och lite brunmosig banan i väskan. Orsaken var vernissagen av Social Videoscapes of the NorthElverket. Jag har jobbar med utställningens bok hela vintern och nu finns fem videoverk utställda. Mycket rörande och tankeväckande upplevelser, alla fem. Om man, som jag tror de flesta, inte har så stort hum om videokonst så ska man absolut masa sej till Ekenäs och se denna! Och så kan man bläddra i, eller kanske tom köpa boken.
På vernissagen träffade jag en ursympatisk tjej, Runa Norheim, som gjort ett spännande projekt på sträckan Ekenäs-Hangö. Hon stack en CD i handen på mej och instruerade att jag ska stoppa in den i bilens cd-spelare och följa anvisningarna. Sen är hela sträckan mellan Ekenäs och Hangö koreograferad med ljud. Lär fungera utmärkt med alerta barn i bilen. Lovar att berätta  mera sen då vi testat! Ljudfilerna finns även att ladda ner här.
Sist så kommer 8-åringens och hennes bästis’ teaterkalas på teatermuseet. En höjdare! 1,5H kalastid med en mycket kreativ guide, går att få både på svenska och finska. Först går de omkring på museet och får testa på allt, sen gör det ett eget teaterstycke tillsammans. Tillgång till dräkter, ljus, ljud och en bedårande scen. Bästa teaterstycket jag sett! Max 15 barn.
Stycket ”Ett palats och mat”
 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s