Skum skumpare, eller nåt

september 15, 2013 — 18 kommentarer
Jag kommer aldrig med hurtiga spring-inlägg eller kloka litterära insikter. Först tänkte jag att det beror på att jag inte alls sysslar med sånt. Där tänkte jag fel. Jag springer ju visst, oftast runtrunt på ridbanan med en 6-åring med lite för korta ben för vår envisa ponny. Men det platsar mer som skumpande än springande, utan ändamålsenliga bysthållare. Och jag läser ju visst, många olika genren dessutom. Jag läser nästan alla böcker jag layar, allt från självbiografier till diktböcker. Men det platsar mer som skummande än läsande, eftersom det sker via skärmen. Så jag har varken hurja kilometerrapporter eller lysande recensioner att komma med. Jag är en skum skumpare. Eller skump skummare.
Vet inte alls varför jag berättar det här. Kanske för att jag försöker definiera mej själv pånytt. I bilen i lördags skulle vi tre tjejer säga tre saker vi är bra på. De underbara kidsen (lovelovelove) kunde inte sluta vid tre utan drog minst tio på raken. Jag mumlade att jag är bra på att köra in bilen på den sjukt trånga innergården och sen kunde jag inte komma på nåt mer. Bytte fegt samtalsämne. Så nu måste den här kvinnan dra upp sej ur denna dju-u-u-pa självförtroendesvacka. Mina förträffliga kids är värda en bättre muija än en entalangsinnergårdsparkerare. Jag kan mer än jag tror. Och det tär på krafterna att känna sej så här nere.
Så nu lovar jag återkomma med en egen lista. 10 saker jag är bra på, ärligt och rakt. Man får hemskt gärna berätta sin egen lista åt mej! Det måste finnas ett bättre ord än skryta, liksom skryta på ett positivt sätt, det är vad jag söker. 
Let us skuff each other in rätt riktning!

  

18 responses to Skum skumpare, eller nåt

 1. 

  Jag kan rabbla upp en lång lista på vad du är bra på; krama, lyssna, rita, det du gör på ditt jobb, söndra fönster, underhålla, hitta på knäppa roligheter, klä dig snyggt o alltid se fräsch ut… ska jag fortsätta?

  Gilla

 2. 

  Du är söt! så fina saker. Men jag tror jag måste komma på dom själv liksom. Känna att JA! Jag kan det där. Berätta istället din egen lista! Jag ska göra lite soul searching först, innan jag vågar skriva en egen lista.

  Gilla

 3. 

  Jag är bra på att lyssna och peppa, laga mat, baka cupcakes, shoppa, laga frisyrer på mig själv, låta bli att städa och sticka sockor. Bland annat! Men husch det var faktiskt ganska svårt att skriva ner det. Jag vill liksom lätt vända allt till något jag inte är bra på.. typ jag är bra på att inte vara bra på…

  Gilla

 4. 

  Tack Hanna! Det är skitsvårt. Men tex ”låta bli att städa” är ju fenomenalt! Jag måste bredda mina tankar lite, man kan vara bra på att inte göra nåt också. Och tänk så olika vi är, jag är inte bra på nåt av de du räknar upp, förutom det där låta-bli-städandet då. Ähum. Eller vänta, jag är bra på att steka omelett. Faktiskt jättebra. Det blir nog en lista snart.

  Gilla

 5. 

  Jag är bra på att baka, laga mat, läsa barnböcker, sjunga dåligt, lyssna, bry mig om andra, lyckas ha det stökigt hemma, tappa tålamodet med trotsigt barn, njuta av att vara hemma, hålla i trådar, o sist på att längta (kan vara en längtan efter allt mellan himmel o jord). Sen måste jag nog fundera på fortsättningen. Först känns det att man inte kommer på något men när man sätter igång så kommer man på det ena med det andra, ganska nyttigt att ta sig en funderare.

  Gilla

 6. 

  Det är skitsvårt att skryta med sig själv, men jag tror att det gör gott att göra det ibland. Härligt att dina flickor i alla fall inte har några problem med den saken.

  Gilla

 7. 

  Jag är inte bra på nånting alls men duger prima ändå!

  Gilla

 8. 

  Jag är bra på siffror, på att göra smycken, på att träna, på att baka, på att vara envis, på att bry mig om andra, att hålla ordning på saker och ting, på att hålla mig lugn fast dottern vrålskriker och är arg och på att fotografera.

  Erkänner dock att efter de fyra första punkterna blev det svårt.

  Gilla

 9. 

  Bravo bravo! Rätt stil, jag får massvis av inspiration av detta!

  Gilla

 10. 

  Jag behöver verkligen lysa upp sjölvförtroendet här, trots att det känns svårt. Ofattbart att våra kids, trots ett helgalet år – ännu också är bara happyhappy. Tröstar mej själv med att nåt måste jag ju göra rätt ändå.

  Gilla

 11. 

  Så skön inställning! Anammar den. Fast jag vet mååånga saker du är bra på. Inte helt desamma om det kommer från nån annan, men ändå. Du är ju för fasiken en stjärna!

  Gilla

 12. 

  Jag har en utmaning här. Toppgrejer du kom på! Jag kan nog inget öv det dör, förutom envisheten. Önskar jag hade bättre tålamodmed forografering. Du tar så fantastiskt fina bilder!

  Gilla

 13. 

  Hmmm… Jag är bra på att vifta på öronen, att vakna tidigt på morgonen, att snabbt få saker gjorda både på jobbet o hemma, att inte tjata på barn eller make (på samma tid har man gjort det bättre själv), att måla, spackla, tapetsera och använda borrmaskin, att tycka om olika slags människor (väldigt sällan jag ogillar någon faktiskt) och på att köra bil (tror jag åtminstone). Och så är jag lyckligtvis också bra på att tycka om mig själv och mitt liv just nu.

  Gilla

 14. 

  Jag vet en sak, också om jag aldrig träffat dig. Du är bra på att skriva. Skumppaskål för det! Jag är bra på högläsning, rytm i text och att vara lat när det brinner i knutarna.

  Gilla

 15. 

  Men hjälp så bra! Tack för din lista!

  Gilla

 16. 

  Skål, du som jag aldrig träffat! Nu blev jag glad, speciellt på din sista punkt. Sånt kan man också vara bra på 🙂

  Gilla

 17. 

  Jag vet att du vill ha min lista men jag vill börja med att säga: Du är en mästare på att skriva roligt om vardagliga saker. Underhållande till tusen. Jag vänder mig till din blogg när jag vill le! Det ska du veta.
  O så tror jag att allt ”jag kan” eller ”jag är bra på” inte är skryt. Jag tror man borde få tycka att jag är bra på… Utan att tycka man är pinsamt skrytsam. Just sådär som dina barn. O mina. De vet en massa saker de är bra på. Utan att det är det minsta skrytsamt. De bara ÄR.
  O så var det min lista vad jag ibland tror att jag är bra på. Jag är bra på att ta reda på vad som är grammatikaliskt rätt o fel (=läs punktknullare). Jag kan baka bröd. Jag är bra på att lyssna först o säga sedan. Jag är bra på att låta bli att röra ett finger när det är råddigt hemma. Jag är bra på att läsa bibelställen offentligt när mina vänner gifter sig eller döper barn. Jag är bra på att analysera godis (smak och konsistens).
  Ungefär såhär.

  Gilla

 18. 

  Tack Micko! Så glad att kidsen kan räkna upp tio saker på raken, det känns inte alls som skryt utan mer som ett bra självförtroende. Det ska jag också få!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s