Evolution eller revolution?

september 22, 2013 — Lämna en kommentar
Ursäkta för det negativa inlägget som fick spöka här hela helgen, ska strax gottgöra. 6-åringen har sin första fotbollsmatch inkommande vecka. Det är pretty stort på föräldraskalan, speciellt eftersom jag redan går omkring och spänner över hur jag kommer att reagera. Tänk om jag förvandlas till en sjövild fotismorsa så fort matchen blåses igång? Börjar skrika fult åt domaren och viftar och har mej. Coul be. 
Vet ni den gången, när man allra första gången ser hur ett annat barn hackar ens eget barn i huvudet med en sandig spade? Hur reagerade man då? Man vill att ungen med spaden skulle ha en grannröd eliminera-knapp mitt i pannan som man bara klicks kunde trycka på – problem solved. Då var det egna barnet kanske 10 mån och kunde dregla och säga dadda. Nu är barnet 6 år och lirar fotboll och kan sjunga Haloo Helsinkis biisin. Om min utveckling gått i samma takt som barnets så kanske jag inte mer fantiserar om elimineringsknappar, utan drar lite högre kaliber. Eller så har jag vuxnat till mej och följer med matchen lugnt och sansat och ger superpeppig feedback efteråt. 
  

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s