Min bra på-lista

september 23, 2013 — 6 kommentarer
Bildbevis på världens godaste risotto och en tumme av dagens gladaste kock.
Skrytanalytikern här hej:
Jag är oförskämt bra på att jobba under press. Det var nummer ett. Sen är jag extra begåvad på att steka omeletter. Och när vi är inne på mat så kommer nummer tre; jag kan tydligen laga världens godaste risotto också, bara en del av cidern hälls i mej. Mellankommentar: jag kan göra mat som mushas ihop, inget småpet här inte. Nummer fem är att jag är grymt kreativ på att hitta på metafor-förklaringar till mina barn. Att dom inom sej har en kämpablomma som måste vattnas och att jag är deras trädgårdsmästare numero uno, typ så. Punkt sex: jag kan bli så glad för andra att jag gråter glädjetårar för dom, det kallas lyckoempati. 
Sjuan är att jag kan imitera accenter grymt bra, tex prata svenska/finska/engelska med tex rysk/fransk/tysk accent. Kuriosa: gjorde en gång en broschyr på ryska och pratade sen finska med rysk accent åt tryckerigubben PÅ SKÄMT (okej, lite fult). Veckan därpå kom han med en bunt ryska papper som han ville att jag skulle korrläsa. Fick straffet genast. Nummer åtta är att jag tar lite för mycket ansvar. Kan inte sitta tyst på föräldramötet om det söks frivilliga. Jag tror det är en bra, men farlig, punkt. Nian är att jag är duktig på att rida hästar på magkänsla. Och på att få tysta överenskommelser med dom (haha kan ni skratta nu, heppor kan faktiskt inte prata Pia). Sen kommer nummer tio: jag kan vara krejsilustig med barn, bryter isen på några minuter med strumpkatapulter, konstiga sånger och tassiga skämt. Tyvärr fungerar det inte aaaalls med vuxna.
Nummer tian är mest nära hemska pinsamheter, men bonus-elvan kommer här. Jag bryr mej faktiskt inte. Alls.
EDIT: matematik och siffror är inte alls min starka sida, bevisade det genom att hoppa över nummer fyra. Den är att jag hålls ko-lugn i krissituationer. Hålls tyst, spanar in läget snabbt som blixten och agerar sen metodiskt. Ni kan kalla mej klippan.

 

6 responses to Min bra på-lista

 1. 

  Bra lista! Jättebra!

  Gilla

 2. 

  Tack! det satt hårt. Så hårt att jag glömde bort fyran, måste komplettera..

  Gilla

 3. 

  Ha aha! Därför ska det alltid hällas i kocken också, eller egentligen, i kocken före grytan. najs list.

  Gilla

 4. 

  Så bra lista! Duktigt jobbat 🙂 Kanske man borde försöka själv….

  Gilla

 5. 

  Aha ha! dessutom är det så mysigt att stå och veva om i grytan medans man smuttar

  Gilla

 6. 

  Go! fick mej att fundera efter riktigt ordentligt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s