Ny teori om lokalsinnet

oktober 8, 2013 — 2 kommentarer
Ursäkta mitt förra inlägg, det heter ju faktiskt Kånala, med å på svenska. Och nu vet jag varför jag alltid kör vilse dit, men inte nån annanstans (mitt lokalsinne är faktiskt inte helt kasst). Kartan i telefonen (åtminstone i min) har nån sorts småkusin till bermudatriangeln just över Kånala. Den säger ju att jag/man ska köra helt fel. Igår smög jag i misstag runt ett okänt gatuhörn – och en helt ny värld öppnade sej, en värld jag kände igen och som jag kunde köra till i sömnen nästan. Så än en gång lär vi oss att man ska tänka själv, tro på sej själv och helst gömma smarttelefonen i handskfacket så länge man kör. För den är inte alltid smart. 
Å andra sidan har jag nu plöjt igenom många olika gator i Sockenbacka och Kånala – ställen jag annars aldrig hade besökt.Och så kom jag på en grej: J är uppvuxen i stan och har toppen lokalsinne inne i städer, medan jag som är uppvuxen på landet har bra landsbyggdslokalsinne. Men vice versa fungerar det inte så bra. Nån annan som denna teori stämmer på?  
 

2 responses to Ny teori om lokalsinnet

  1. 

    Nepp. Tyvärr. Mitt lokalsinne är lika uselt både i stan o på landet o på de tre ställen jag levt mest i livet. Min teori är: en gång skit lokalsinne, alltid skit lokalsinne MEN desto roligare sådär annars ;). Man måste ju trösta sig med något…

    Gilla

  2. 

    Rätt inställning! Om min teori: tänkte att där man lärt sej röra sej, dvs ens uppväxtområde, skulle inverka i hur man upplever omgivningen. Men kanske man först måste ha ett lokalsinne (no hard feelings) för att kunna sen kunna precisera hur det fungerar? Äh, svammel svammel.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s