Klumpfot

december 11, 2013 — 4 kommentarer
Mamman och pappan gömmer sej mellan ytterdörren och innerdörren. Det är kanske 30 cm djupt och väldigt trångt, ingen reagerar. Då lampan tänds i trappan och grannen börjar röra på sej måste de ge upp, deras silhuetter syns genom dörrens fönsterglas. Barnen märker aldrig att de varit borta i två minuter.
Mamman och de yngre barnet vandrar mot förskolan. I tamburen klistrar sej barnet fast i mammans ben. 6 jordsnurr i form av en enorm klump på benet som inte släpper. Det klämmer och snyftar.
Mamman kör till jobbet, parkerar och ringer sen sin farfar ”grattis på födelsedagen, farfar” ”Tacktack” Sen måste linjen vara fri för nya gratulationer. 
Mamman får ett meddelande från Matkahuolto. Hämta ditt paket NU, annars börjar det kosta multum. Hon som inte beställt nåt undrar vad som händer om hon ignorerar.
Mamman sitter på kontoret och förundras hur tid kan vara så luddigt, så flyktigt. Det känns som minst 20 minuter om man gömmer sej i två minuter. En klump på benet hänger fast för evigt, trots att barnet och mamman rent fysiskt delade på sej för flera timmar sedan. Farfar har levat i 90 år. 90 år känns svårt att greppa, men förståeligt att han vill ta ut all ära utav just den här dagen. Det ska han.
Matkahuolto tycker att ett dygn är värt 6,70€. Det blir över 220000€ på nittio år. Då är två minuter nästan ingenting. Pengar är trevliga så länge de är egna, men ingen valuta i världen får loss klumpen från benet. Mamman funderar på att jobba mindre. Tiden går och klumpen skavar lite. Mamman vill allra helst linka hem. 
  

4 svar till Klumpfot

 1. 

  finaste mamman o finaste texten! pöss.

  Gilla

 2. 

  Oj kram till alla inblandade (kanske inte grannen). Det är konstigt med klumpfot hur den dessutom lyckas förflytta sig till hjärtat och bli en riktig klump där också.

  Gilla

 3. 

  *rutistuskram*

  Gilla

 4. 

  Allt ledsamt folk som haltar på stan går antagligen omkring med klumpfot och hjärtskav. Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s