Låt det fara bara

december 15, 2013 — 2 kommentarer
Våra kids rider ju. Det är inte den mest lugna hobbyn och idag föll 8-åringen av. Vi räknade att det var nionde gången, men det här var första gången som manegesanden hamnade i munnen, näsan och ända in i kalsipperna. Så var det varje gång jag damp i backen som yngre; jag höll mej fast till sista blodsdroppen och föll sen så mycket värre än om jag låtit det fara bara från första början. Så jag försöker lära kidsen att hellre falla lite oftare än att hänga fast som en desperat igel.
De brukar få sitta fram och bak och sidledes och snett och hängandes och så ska ponnyn helst röra sej framåt samtidigt. Bara att glida ner om tappar balansen. Bara och bara. Men så mycket skönare att landa på fötterna än att borra ner huvudet i sanden.
Sen får morsan verkligen stålsätta sej för att få dom tillbaka upp i sadeln igen. Det är skitsvårt. Men sen får man välja den största glassen i butiken, tröstar förvånansvärt mycket. Idag kollade lillasyster avundsjukt på storasysters glass och föreslog sen att hon kunde falla från soffan ”i misstag” och undrade om det också var värt en glass? 
 

2 svar till Låt det fara bara

 1. 

  Voi godisen! Jag minns att min kompis mamma (som var tävlingsryttare) sade att man blir bättre på att rida varje gång man faller av, och när man fallit hundra gånger är man en expert. Det här gjorde att jag inte så mycket fasade för att falla av, utan såg det mera som ett nödvändigt steg i utvecklingen.
  Har själv aldrig fått manegesand i munnen, men nog ”ilmat pihalle” så att jag trodde att jag skulle dö första gången.

  Gilla

 2. 

  Så sägs det hos oss också, jag är 33 fall från pro 😉

  Ilmat var nog pihalla den här gången, stakin. Och sanden i munnen.. Men kämpa-andan efteråt extra stark, hon börjar fatta galoppen (hehe)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s