Flykten närmar sej

januari 8, 2014 — 16 kommentarer
Jag är skittrött på blogger. Se nu inlägget nedan hur fult det blir när man mobilbloggar. Bilderna är olika storlek trots rätt inställning, en del bilder blir gryniga och fonten byter mitt i. Orkar inte ens gå in och ändra. Och så vill den store G att man ska länka hit & dit med deras plussystem och whatnot. 
Så mycket har jag hunnit gräva att det borde gå att få med sej rubb & stubb till WordPress, enligt dessa anvisningar. Det här kräver lite mer tid, men det är högt upp på todo-listan just nu. 
 

16 responses to Flykten närmar sej

 1. 

  I KNOW!!! Jag håller på att bli helt knäpp men är litelite rädd för att det blir jättemycket jobb. Måste helt klart undersökas innan alla nerver och blogglust är tappad!

  Gilla

 2. 

  GAH! jag utreder. Kan meddela graden på krånglighet sen..

  Gilla

 3. 

  Jag tycker också att mobil/ipadappen är skit! Skulle gärna flytta ifall det inte är för mycket jobb.
  Jag gjorde en bröllopssida åt oss i WordPress men böt sen över till Blogger ändå för med WP kunde man inte själv ändra så mycket i koderna som man kan med Blogger (utan att det skulle ha kostat).

  Gilla

 4. 

  Jag är också jättestörd på att man inte kan mobilblogga med blogger. Eller man kan men det blir så fult att jag inte gör det. Men jag känner ändå inte att jag vill gå över till wordpress, iaf inte ännu. Kanske jag gör det om du lyckas och berättar att det är jättelätt och mycket siistigare 🙂

  Gilla

 5. 

  Ja suck. Just nu velar jag mellan egen domain och hela köret eller bara en grade wp-blogg..

  Gilla

 6. 

  Jag ska rapportera! bara jag kan bestämma mej hur jag ska ha det.. 🙂

  Gilla

 7. 

  Jag brukar alltid maila mina inlägg till blogger, det har funkat rätt bra tycker jag och bilderna har betett sig. Man skriver alltså in en mailadress nånstans i inställningarna på blogger, sen kan man bara behändigt skriva ett mail till den adressen, med bilder och allt, och det blir ett inlägg sen.

  Gilla

 8. 

  Bra tips! ska testa!

  Gilla

 9. 
  smultronmamman januari 8, 2014 kl. 18:21

  Och jag blev så arg på ratata för att den inte vill ta emot mina foton från padden, för att de mukamas är för stora, argh!

  Gilla

 10. 

  har du kollat med Karin? (karin.ratata.fi)
  Ett Flickr-konto torde också hjälpa, dvs att ladda picsen dit förs och sen länka. Eller ladda ner nån bildredigerings app? Kan inte nya ratata så bra, tyvärr

  Gilla

 11. 

  Som tur var bytte Peppar till Wp innan jag flytta till tommix.nu (världens bästa blogg btw, ni borde kolla in den om ni inte ha gjort det).
  Det största problemet var att bilderna inte 'flyttade' utan bara länkades. Många av mina gamla inläggs bilder ligger fortfarande på peppars servrar som fortfarande är online.
  Jag hittade en plugin dock som till en del automatiserar processen. den för över bilderna varje gång du editerar ett gammalt inlägg.
  Kan skicka över pluggen åt dig när du bytt till Wp.

  Gilla

 12. 

  Jag förstår ratata. Ipad-bilder är stooooooora! Jag använder appen Picshop som är superenkel att använda på paddan. Den kan beskära, och skala ner bilderna.

  Gilla

 13. 

  Jag kör egen domän, man får göra vad man vill men det kostar mig typ 90€ i året. Jag har ingen reklam på min blågg heller så jag slantar allt ur egen ficka. Men min ISP är svensk och har sjukt bra telefonservice för en idiot som jag.

  Gilla

 14. 

  Nå just det där vill jag också ha! Lika bra att köra all in med samma. Vill ju inte heller ha nån reklam.

  Gilla

 15. 

  Ja! jag läser såklart den bästa bloggen! Och tack för tipset om bilderna. Det är väl bara att kavla upp ärmarna nu då.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s