Ond, bråd död och förstörelse

januari 10, 2014 — 2 kommentarer
Mörker, regn & morgonrusning. Den värsta kombon jag vet. Först ska jag snigla mej ut ur världens smalaste portgång, över en trottoar med morgonjäktade mänskor, sen tre vänstersvängar över skyddsvägar med fotgängare som har grönt. Det är mörkt och vått och alla är klädda i svart och saknar reflexer. Varje morgon när jag frenetiskt försöker torka backspeglarna för att se ens lite bättre funderar jag på om detta är morgonen jag plattar till nån kostymgubbe. Så jag kör dorkasakta, lutar fram med näsan i vindrutan och kisar* med ögonen som om jag var blind. Och svär. 
Inte nog med att jag funderar på om jag dödar nån just idag. På morgontimmarna drömde jag att jag blev skjuten med en automatpistol. TjofTjoffTjoff – död. Det var så verkligt att jag nästan kunde sälja en beskrivande story till Hemmets Veckotidning. 
Men heeeeej! Det är fredag och ikväll ska vi äntligen äta upp pepparkaksborgen. Vi har bjudit in förstärkning för att klara det. Jag är inte skjuten och alla kom till jobbet oskadda. Även Cooper är desarmerad. Dammigt pepparkakshus med inbyggda godisgömmor är det godaste som finns! Borgen har dubbla vägggar, sini.
 
* kisar som i [tjiissar], jag kan inte kissa med ögonen (vad jag vet)

2 svar till Ond, bråd död och förstörelse

 1. 

  Jag har nästan blivit tillplattad dom två senaste gångerna jag varit ute på lenkki. En gång av en bil som svängde höger då jag hade grönt, och igår av en cykel då jag skulle springa över cykelvägen, och han kom iklädd enbart svart, utan lampa och som en fladdermus ur helvetet. Jag såg honom inte alls och det var bara slumpen som gjorde att vi inte blev mos båda två.
  Svårt att synas i så mörka tider. Jag har lampa som blinkar på armen och reflex, men ändå kommer man snabbare än folk väntar sig och aktar inte sig så mycket som man borde.

  Gilla

 2. 

  Sant! Man borde allra minst ha en reflexväst för att synas. På vägen hem tänkte jag köra över en man i svarta kläder och med svart paraply. Han bara steg ut på gatan mitt i eftermiddagsrusningen.. Inte ens på skyddsvägen. Kanske han påriktigt utmanade livhanken.. brrr

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s