Om att vara vanlig, stark och framförallt nöjd

januari 23, 2014 — 4 kommentarer
Återstår att se hur väl vi lyckas banka in sunda kroppsideal och bra självförtroende i våra flickor (vi råkar ha flickor, men detta gäller såklart oavsett kön). Har inte ett desto mer analytiskt inlägg på gång, men som exempel så blir jag helt nollad i förståndet hur media tror att vi vill läsa om Kalle och Maria som bantat 40 kilo med att bara dricka vatten. Eller orolig ända in i hjärtroten av att se på Missrepresenation som Peppe tipsade om. För att att inte tala om alla smalsmala modeller som kråmar sej i tidningarna och mobbning både IRL och inom sociala medier. Föräldraskap känns som det mest utmanande jag kan tänka mej just nu. 
För några år sen kände jag av en trend över snällhet och gemenskap, nu tycker jag det blåser mest kalla och själviska vindar. Men ingen har kalibrerat mina känselspröten på länge så det kanske bara är en spöktanke. 
Som en liten loppukevennys på mina tunga tankar kan ni titta på mer realistiska bilder; Gracie Hagens Illusions of the Body. Och sen kolla in sanningen om Barbie, jag visste väl det.
 

4 svar till Om att vara vanlig, stark och framförallt nöjd

 1. 

  Den ärligare Barbien är såå mycket finare. Jag älskade också bildserien, idén bakom. Särskilt kvinnornas kroppar är så vackra och intressanta tycker jag.

  Gilla

 2. 

  Visst är dom fina, kropparna! Jag blev helt begeistrad av att kolla på dom.

  Gilla

 3. 

  Jag är stört förtjust i en gammal dove reklam, fast äsch hittar den inte nu, men den ingår i mitt hoppeligen kommande undervisningsmaterial.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s