Känslofyllt

februari 23, 2014 — 8 kommentarer
Hej bloggen! Vi är hemma igen, men det har varit så mycket med byk, bilbyte, ommöblering och kalasplanering att jag hållit mej borta härifrån. Att anlända 06:00 med biltåg i ett regnigt Böle på en söndagmorgon gör ingen superenergisk. Inte om man åkte ifrån vinterparadiset Ruka. 
En sak som slår mej varje gång efter sportlovet – hur underbart ljust det är ännu femtiden. Det märks extramycket just efter sportlovet. Plus för det. En annan sak är att förskoleeleven och 6-åringen och familjens energiknippe ska fylla sju om två dagar. Ojoj, men vi säger ändå stort plus för det. En tredje sak är vargtimmens ångest som jag hittills hållit mej borta från. Inte längre. Den (ångesten) infaller mellan 04 och 05 och urartar i hemsk läppherpes för min del. Stortstort minus för det. 
Har en massa darriga anteckningar från det. Kan inte bestämma om det är bra eller dåligt att anteckna 04 på morgonen, tiden får utvisa det. Men för att inte sluta på minus så kan jag berätta att jag förutom ångest även sett den mest magiska av alla drömmar. Vinner alla hitta-ett-nytt-rum-i-bostaden-drömmar. Så fantastisk att jag vaknade av att jag grät – av lycka. 
Tänk er följande. Jag springer efter min storebror hemma på barndomsgården. Bara för att se att han plötsligt är 10 år. Efter en snabbkoll på mina egna händer inser jag att jag själv är 8 och tillsammans utforskar vi gården pånytt – precis som den var för 26 år sen. Det är så verkligt, att uppleva alla skrymslen och speciellt gamla stallet pånytt. Att få borra in näsan i den bruna tjocka ponnyns päls pånytt. Att hitta hundkojan, lekstugan och klätterträdet. Att skratta barnskratt med brorsan igen. Jag pillar igen, så äkta var det. 
Ursäkta drömbloggandet, men den här drömmen var väl värd att bloggas om. Avslutar med en bild av stugan just innan vi åkte uväg igår från Ruka, snacka om vacker vinter.
Och en bild på bästahemmet efter att vi möblerat om och intagit hemkänslan igen. Fy farao så skönt. 

     

8 svar till Känslofyllt

 1. 

  Drömbloggande är bra!

  Gilla

 2. 

  På kommande: Pia på drömkontoret, en filial till denna

  Gilla

 3. 

  Härlig dröm stort minus, men det där med vargtimmen ska du nog sluta med det brukar inte medföra något gott. Kram o välkommen hem!

  Gilla

 4. 

  Tack! jäklar och paprikor så jag vill slippa det där vakandet, men vad gör man

  Gilla

 5. 

  Härlig dröm! Jag behöver bara stänga ögonen för att minnas lurvig ponnyhals mot ansiktet. Det bästa som finns! Det börjar vara 20 år sedan sist. Vargtimmen är det värsta. Jag har vargtimmat mig i ett par månader nu. Varken produktivt eller hälsosamt, men vad gör man? Kanske jag borde satsa på att göra anteckningar jag med?

  Gilla

 6. 

  Fy för vargtimmen! det kanske enda roliga är att verkligen försöka läsa vad man plitat ner. Oftast förstår jag varken varför jag vakat och vad jag skrivit.. vi får börja klubba varandra as in knock out. Håhå.

  Gilla

 7. 

  Jag o drömmen va ju ett stort plus, vargarna var värda ett minus

  Gilla

 8. 

  Hoppas drömmen återkommer! får ännu också gåshud..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s