Nenalpsalak

februari 25, 2014 — 12 kommentarer
Den här kalasgrejen har exploderat i mitt huvud. Här kommer planen så här långt:
 • Alla som kommer måste backa in genom dörren och säga Hejdå. I tamburen får de en xylitoltablett och en utträdesbiljett för att komma hem. Detta underlättas av att vi hämtar alla barn från förskolan, dvs alla kommer samtidigt
 • Jag klär mej i en bakåtvänd skjorta med en Musse Pigg-mask i nacken
 • Alla går baklänges så gott det går
 • Först käkar vi uppochnedvända glassar (hittade tipset här, det här var tydligen en inte så originell idé), sen får sjuåringen tända sju ljus, vi ropar några Arruh! och så sjunger vi nåt tråkigt som Sov du lilla videung
 • I nåt skede äter vi uppochnedvända hamburgare
 • Allt som bjuds ligger under uppochnedvända skålar. Om det är klottigt lägger jag en bricka eller tallrik under
 • Vi hänger ballonger rakt ner från taket, likaså ska alla girlanger vara uppochner
 • Då de går hem säger vi Välkommen! och river biljetten

Lekar

 •  Eftersom 7-åringen har en boll som lyser i mörkret har vi en mörkerlek (bara ingen är rädd för mörker, måste kollas). Alla får sitta i en ring på golvet, vi släcker lampan och aktiverar bollen. Bollen skickas runt tills musiken går på. Den som har bollen då får lämna ringen – men får såklart ett pris
 • Omvänd skattjakt. Jakten börjar såklart vid skatten som är kalaspåsarna. Men namnen på påsarna är skrivna med osynlig tusch så vi måste gå en omvänd skattjakt för att finna de hemliga ficklampspennorna som avslöjar vems påse som är vems. Alla ledtrådar är skrivna spegelvänt
 • Baklängesstafett, sist i mål får pris
 • Alla får rita sitt porträtt, men såklart hur de ser ut bakifrån
 • Om det behövs, sätta grisen på svansen (eller nåt liknande) 
 • Metet tror jag faller bort. Eller så kan man få fånga korgen och få en morot eller nåt. Får se

Kalaspåsarna

 

Tacka vet jag Tiger. De hade hush hush pens (de svarta på bilden) som alltså skriver med osynligt bläck i en ända och med hjälp av ficklampan som finns i andra ändan kan man läsa texten. 1€ styck, helt sjukt.  Fyndade även små block som de sen kan skriva kryptiska meddelanden i. Funderade på hur omvänd godis ser ut och sneglade länge på skämtgodis som smakade fisk, men där tror jag humorn hos kidsen inte räcker till. Så det fick bli godis som ser ut som franskisar och smakar surt. Sen ännu en tarra enligt 7-åringens beställning.
Och ännu en Musse Pigg-mask för mitt bakhuvud.
J börjar tycka att jag kunde lugna ner mej lite. Så medan jag gör det får ni gärna ge mer tips! Ja? Vad kan man göra baklänges om man är sådär sex-sju år?
  

12 svar till Nenalpsalak

 1. 

  Kan man leka något i stil av alias, men man måste komma på ordet fel väg, typ KATT ska vara TTAK för att vara rätt osv. Eller vad fan, kan de något med bokstäver i den åldern, hmm. Man kan ju möblera om hemmet, vända på någo tavlor/kärl och sånt eller stolar. Om man tar foton, så kan man ta dom upp och ner vända, ööh, det är väl inte käänteinen järjestys det. Eller att dom ställer sig på foto med ryggen mot eller något annat lika skumt (du är SÅÅÅÅ mycke bättre!)

  Och det viktigaste, spela låtar takaperin och mitt i allt hitta satan över allt. Det vore väl passligt?

  Gilla

 2. 

  Vilken plan! Får jag komma på kalas, det låter skitkul?

  Gilla

 3. 

  Hahaha! om de ritar porträtt på sej sej själva så hänger jag dom uppochner, jess. Men vågar inte räkna med att alla kan läsa, om det blir för svårt orkar de inte följa med. Fundera på den där musiken (med satan, hehe), HUR spelar man den baklänges? Går det ens med dagens mackapärer? Sku vara roligt!

  Gilla

 4. 

  Nästa firmafest kör vi baklänges?

  Gilla

 5. 

  Alltså en så fiiiin idé!! Super! Hmm, fler idéer; lägga skorna i hatthyllan/kapphyllan om det går, och kappor på skohyllan. Girlang/kaka/el.dyl. med texten sittarg… Du har nog hittat på det mesta redan. Väntar med spänning på tropparsalak!

  Gilla

 6. 

  Kan kanske bli lite stökigt att sitta på bordet och äta från stolen?

  Gilla

 7. 

  enligt all logik borde rapporten komma före själva kalaset, haha! men jo, rapporterar såklart! Och mycket bra idéer, tack!

  Gilla

 8. 

  Funderade på det, eller alternativt att vi sitter under bordet, men det håller inte med 10 barn. Men annars en kul idé! Tänkte att vi ska sitta uppochned på soffan, dvs ha ryggen på golvet och fötterna uppe på soffan.

  Gilla

 9. 

  Klä underkläderna ytterst, strumporna på skorna.

  Gilla

 10. 

  Sen går alla smågutter och piger hem och berättar hur Pia har svarta spetsstrings ovanpå brallorna. Kul!

  Gilla

 11. 

  uǝuɐldsɐlɐʞ

  Gilla

 12. 

  ¡ʇƃᴉɹnlʞ

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s