Hem, ljuva hem

mars 4, 2014 — 4 kommentarer
Norpar av Lilla Hanna
1. Din första möbel?
Jag minns inte vad som kom först. Kanske mitt ritbord som jag fyndade på loppis för 100 mark, det står numer i en lada och ruttnar (snyft), eller så ett blått soffbord från det svenska möbelhuset, eller så en spegel med blå plastram
2. Det här retar jag mig mest på i mitt hem
Att vi är ganska lata på att sätta undan stuff. Annars är det ett mycket oretligt hem
3. Ska gästerna ta av sig ytterskorna när de kommer på middag?
Ja
4. Gardiner eller inga gardiner, och i så fall varför?
Gardiner ja, men inte överallt. Snygga fönster ska framhävas, inte gömmas. Djupa smygar får gärna synas. Tex våra köksfönster ska def. inte ha gardiner:
5. Vem byter lampa hemma hos dig?
J. Eller nog har det hänt att jag gjort det. Senast idag trixade J med en massa lampsladdar medan jag fungerade som avbrytarmästare
6. Vem borrar upp hyllorna?
J. Jag fungerar som en disträ assistent. Eller mer kanske assistentmästare
7. Vad lämnar du kvar om det börjar brinna?
Hemskt tanke. Allt utom kidsens nallar och några tavlor
8. Vad kommer aldrig över tröskeln?
Lackad björk
9. Hur snabbstädar du innan gästerna kommer?
Torkar av lavoaren och röjer utrymme för ytterkläder, kastar in klädhögarna i ett skåp (om de ryms)
10. Hur många kuddar har du på sängen?
Fyra
11. Hur mycket skulle du betala för en lampa?
Lampor är så svåra att hitta just rätt så här måste jag medge att om den perfekta lampan kom emot så får den nog kosta lite mer. Lampor är det absolut svåraste att få rätt. Vårt bästa fynd är den här lampan som jag googlade fram nånstans på andra sidan Atlanten till ett pris med tre nollor. Sen hängde den i en butik på Fabriksgatan för några hundringar (nallarna ingick inte). Älskar takmönstret den bildar:

12. Hur såg ditt första boende ut?
Som underhyresgäst i en bostad full med obekväma Aaltomöbler och runda fönster. Sitt nu sen i en kantig och stenhård miniatyrsoffa och ha filmkväll. De möblerna var inte mina, men numer har jag faktiskt två svarta pallar därifrån som jag fick senare, kul minne
13. Vad har du på nattduksbordet?
En pytte ljusstake som är mej extra kär (gammal vana från barndomen på landet, där var ofta strömavbrott) 
14. Varför bor du där du bor?
Lång historia, här kommer den korta versionen: vi har bytt bostad i snabb takt, just för att komma dit var vi är idag. Vi har satsat på vårt drömboende och så är det så otroligt praktiskt att bo mitt i centrum
15. Vad inspireras du av i inredning?
Humor
16. Odlar du?
Om att småprata med sina orkidéer när man vattnar dom var tredje vecka kallas att odla – då är svaret ja
17. Vilket är ditt favoritrum, varför?
 Vårt hang around-rum med aptapeter:

  

4 svar till Hem, ljuva hem

 1. 

  Ville bara meddela att via Tubbs fick jag reda på att min Tommix-blog inte funkat via Bloglovin i ett halvår. Detta berodde på ett databasfel hos bloglovin. Det är nu fixat. Jag har ett minne av att du använde Bl så jag lämnar en kommentar här.

  Gilla

 2. 

  Så sant! Det förklarar varför min bl-feed plötsligt svämmade över av Tommix:ar ikväll. Lite som julafton!

  Gilla

 3. 

  du din lilla tomte

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s