Hej bloggen! Nej bloggen!

mars 19, 2014 — 12 kommentarer
Idag talade jag med en superkiva kund (fast snudd på alla mina kunder är sååå trevliga, jag kan bara maila ”bööö” till de flesta och det är helt okej. Antingen är jag en så fantastisk grafiker att de bara måste stå ut med mej – eller så är de så kuliga typer hela bunten. Jag gissar det senare). Tillbaka till samtalet. Hon ba ”det är sååååå mycke just nu!” och mitt hjärnkontor ba ”precis alla säger så nuförtin” och min mun ba ”huuuur ska vi lösa det?”.
Det är ju förkastligt mycket just nu. Här också. Men det verkar vara så för alla i hela universum, så man ids ju inte tjata. Alla ba ”vi har hört den förr”. Men hur ska man minska på alltets förmyckenhet? Två kids och ett äktenskap betyder hobbyer, matlagning, byk, skjutsande och lite prassel på loftet. Säsongskläder och bilens besiktning. Sen jobb på det, ja närmare bestämt ett företag (ni vet, paketet med fakturering, planering, kreativitet på beställning och en jäkla massa deadlines). Sen ännu förtroendeuppdrag! Åh madre så ens snälllhet drar en ner i diket. 
Sen ska man va social, gå på begravning, luncha, puncha och ditta & datta. Köpa tulipaner och kalaspresanger, komma ihåg räkningar och skatteverket. Gärna tvätta bilen för sin egen sinnesfrids skull. Ponnyn ska rastas, fotbollen pumpas, flätor flätas och lappar skrivas under. Bakas! Jösse så jag räds mammor som bär omkring på plåtar med mockarutor med vackert strössel (som ingen ändå vill äta). 
Nånstans på vägen blev jag lite tjockare (jag artighets-åt mockarutorna), aningen klokare och ett uns snyggare – men inte så mycket snällare. Jo för det finns så mycket folk som bara ska ha och ha och ha delar av mej. Delar som så dystert sällan kommer tillbaka. Jag är så diplomatisk att jag borde dricka te på en ambassad nånstans, inte jo:a ut mej till folk som inte förtjänar det. Vackert nog så lär jag mej att uttala NEJ tydligare hela tiden (som tur! Tammetusan om jag inte gjorde det) men det går långsammare än en vessakö på teaterpausen. 
De flesta dagar är jag ändå rysligt glad. Gör mitt bästa och skrattar högt. Tar gärna ett glas vin och funderar på hur man minskar på förmyckenheten. Nån dag ska jag grubbla över förlitenheten, bara som omväxling. Ponera att man har en sak att åstadkomma per dag! Och hur mycket jag skulle klaga över det sen. Min poäng är ungefär här. Varats oändliga obalans. Än kippar det hit, än kippar det dit. Men mest hålla sej borta från diket. 
Och så besökte jag Paris idag. Det var oh la laa
  

12 svar till Hej bloggen! Nej bloggen!

 1. 

  Börja en ny trend med att inleda alla mejl med ett Nej istället för ett intetsägande Hej.

  Gilla

 2. 

  Nej! (fungerar det bra?)

  Gilla

 3. 

  Okej, det kanske inte fungerar så bra som det känns. Faktiskt bra känsla där! Nej!

  Gilla

 4. 

  Nej,

  hördu om mötet nästa vecka…

  Nej,

  skickar utkastet snart…

  Nej,

  det passar. Vi hörs!

  Passar, passar inte.

  Gilla

 5. 

  Glöm ej att allt du räknade upp ovan ska utföras enligt feministiska principer. (Är inte ens ironiskt, det skulle vara jävligt viktigt.)

  Mvh Vakade i natt pga är världens sämsta feminist

  Gilla

 6. 

  Även i denna förmyckenhet (ett så perfekt ord!) lyckas du prestera en text om det som fick det att börja rycka i mungiporna. Jag älskade det här inlägget. Hm, låter jag hemsk och oförstående nu?

  Gilla

 7. 

  Nej! Passar!

  Gilla

 8. 

  Alla gånger! men om nattsömnen lider är utgångspunkten kanske fel? mvh, en fellow-bry-sej-förmyckare

  Gilla

 9. 

  Nej! Du förstod exakt kärnan i denna text.

  Gilla

 10. 

  Alldeles perfekt beskrivet! Hoppas det inte känns övermäktigt att komma på lördagen, (som lockbete har jag 3 flaskor prosecco i kylen….) Krams

  Gilla

 11. 

  En stor nypa salt här, okej? Och prosecco är aldrig fel!

  Gilla

 12. 

  Aber naturlich 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s