Persongalleriet mellan raderna

mars 31, 2014 — 4 kommentarer
Jag tror jag lider av överanalys av skriftspråk. Kan man ha en sån åkomma? Eller kanske inte direkt överanalys men kommer inte på ett bättre ord här. På basen av tonen i texten, som alltså enbart formas i min hjärna, har jag genast en klar analys av skribenten. Åkomman är både störande, givande och underhållande på samma gång. Speciellt störig när den slår helt fel (har hänt) och extra rolig när den träffar mitt i prick.
Jag känner blixsnabbt igen Pärre Prydlig, Ines Ingenjör, Maja Mysig, Roger Rento, Kalle Konstig, Pia Prutthurtig, Fille Filosof, Nalle Negativ, Ivar Idéspruta, Sture Stiff och Frida Framstegsfientlig. Bara för att nämna några.
  

4 svar till Persongalleriet mellan raderna

 1. 

  Pia Prutthutig… *fniss*

  Gilla

 2. 

  Hellre Pia Prutthurtig än Nina Näsvis!

  Gilla

 3. 

  Det där gör jag med. Men ha många gånger tänkt när jag skriver på hur svårt det är att förmedla rätt stämning. Det blir ju så lätt helt fel om man tolkar det på sitt sätt. Glimten i ögat kan vara svår att få med. Hälsar Frida Fundersam

  Gilla

 4. 

  Jag kan aldrig tolka tre punkter rätt. Liksom vad betyder det? Tex: Jo jag kommer gärna … Say what? Eller: det passar tyvärr inte … Nehej, men kanske sen? Hälsar Pia Punktmissare

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s