Presentgallup

april 8, 2014 — 15 kommentarer
När det krävs en present:
a. köper du sånt du själv innerst inne önskar dej
b. köper du sånt du tror att mottagaren vill ha/behöver
c. köper du sånt mottagaren tipsat om
d. tillverkar du nåt själv eller köper begagnat
e. virar du in dej själv i cellofan och ett rött silkesband
f. smyger du fram till presentbordet och plitar i smyg ner ditt eget namn på nån annans kort
g. skriver du en liten vers och ger bort en tjänst som du aldrig fullföljer
h. ritar du ett presentkort och ger bort en tjänst som du fullföljer med råge
i. glömmer du bort det
j. delegerar du det till din kompis eller partner
k. annat, vad?
Du får gärna svara enligt mottagare, typ Kompis b, Partner e, Svärfar g. Extra bonus om du berättar din fulaste presentbekännelse eller tipsar om presenter som alltid fungerar. Eller ännu bättre, den värsta presenten du fått. Anonymt, med namn eller med alias, allt fungerar!
 

15 svar till Presentgallup

 1. 

  A men jag tror det är B…

  Gilla

 2. 

  Check! jag undrar om nån tänker åt andra hållet, de säger B men tror A? hmm

  Gilla

 3. 

  Till vänner säkert en blandning av A och B, till partnern en blandning mellan B och C (ibland också G, heh).

  Presenttipset: En get/brunn/skolböcker i Afrika fungerar fint som ”julklapp” åt släktingar som har allt.

  Gilla

 4. 

  Jag försöker alltid B, men det behöver inte vara köper utan kan vara någon av de andra punkterna om jag har för mig att det skulle göra mottagaren glad, för det är ju fröjden med stt ge något då man får göra någon glad. Men sen ibland kan det ju gå helt fel och inte alls som man tänkt sig, du vet., och då känner man ju sig inte precis som någon vinnare.

  Gilla

 5. 

  Inte E? Du skulle just nu bli kalasfin dessutom! 😉

  Gilla

 6. 

  det var väl jag som var den totala loosern om tom ärlighet slog fel. Men man lär sej! Jag är troligen kombon B, lite A och lite C. Min bubblare är K: udda presenter. Min senaste var 850g vanillinsocker.

  Gilla

 7. 

  Haha, måste kanske testas, S har födelsedag i maj! 🙂

  Gilla

 8. 

  Jag har gjort alla, förutom kanske e och f (eller erkänner då åtminstone inte) Presenter är svåra! När det kommer till min äkta hälft har jag alltid höga ambitioner som utmynnar i panikshopping av något alldeles för dyrt som inte blev helt rätt. Vet inte hur jag alltid (miss)lyckas

  Gilla

 9. 

  Till likasinnade som jag: a, men oftast ändå b. Man vill ju ge presenter som mottagaren blir glad över. Jätteofta d eftersom jag har en massa saker jag har gjort i lager (jag säljer ju sånt), senast i måndags c eftersom min pappa hade önskat sig en särskild sorts skjorta till födelsedagen, det var JÄTTELÄTT och han blev JÄTTEGLAD så jag ska köra på den varianten flera gånger. Aldrig e eller f, g-brottet har jag begått (jag har dessutom outnyttjade presentkort -kommer jag på nu- som jag ska utnyttja något.. år) j, ibland, eller jag delegerar ganska sällan men om det gäller nån han känner bättre eller nån han har en plan för tar han tag i det.

  Gilla

 10. 

  Jaa! do it!

  Gilla

 11. 

  Jag har samma hälft-problem! och vi är båda så tålamodslösa att om det är nåt vi verkligen önskar eller vill ha så fixar vi det själva genast..

  Gilla

 12. 

  Allt låter mycket bekant!

  Gilla

 13. 

  Jag skäms och måste säga att det ofta blir i. Men annars helst c för då vet jag att det behövs. Jag är själv så dålig på att ta emot presenter som jag egentligen inte behöver. Kanske jag bara är för fantasilös och praktisk för att svara b som kanske ändå är så som presenter skall vara.

  Gilla

 14. 

  Finn din inre present-frid! Finns så mycket underliggande stuff där som man ändå aldrig kommer att finna rätsida på.

  Gilla

 15. 

  Man lär sig och så hoppas på att träffa rätt följande gång, men ärlighet kan aldrig vara fel!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s