Juli 2014

april 24, 2014 — 17 kommentarer
Som jag skrev, vi planerar segling över öppet hav i sommar. Närmare bestämt norra Åland till Härnösand vid Höga kusten. Det är en jäkla massa sjömil på en gång. Kidsen kommer att vara 7 och 9 och gnatiga som små fiskmåsar, jag kommer att vara 34 och milt sjösjuk och killarna, J och min far, kommer att vara iklädda seglarpipon och känna livet i sej. 
No problemo? Jag hoppas det. Jag har gjort Höga kusten med segelbåt en gång tidigare, vill minnas att jag var 13 år då. Själva målet var breath taking, verkligen (rekommenderar lite bildgoogling här), men resan not so much. Vi hade bra vind och samma bog hela vägen, men jag fick dela sjökoj med min lillebror som då var fyra. En liten sängvätare. Det borde räcka för att berätta resten av den historien. 
Hur många ”när är vi framme?” kommer mina öron att klara av? Hur bra är jag på att hålla kämpa-andan uppe i en krängande segelbåt i över 24H? Vi har ingredienserna till en semesterrysare här. Högst antagligt kommer vi att ha medvind, strålande sol och Abba i utehögtalarna. Några pilsner och kalla nypotisar med Kalles Kaviar. Himmel. Och sen grädden på moset, några dagar längs den vackraste kusten jag sett. Eller så fontänspyr jag och nån kissar i sjökojen. 
En upplevelse helt klart. Se detta som en trailer inför ett blogginlägg i juli. 
  

17 svar till Juli 2014

 1. 

  Tips: låt ungarna titta på Geografens testamente om Sverige. Borde gp att få tag i via svtplay eller urplay.se Modern Nils Holgersson berättelse där ett avsnitt tar upp högs kusten och rövarbergena! Superspännande:) jag delade förpikr med en kisande, kräkande syster (värst var det då hon kräktes ner mina Kalle ankor…) kram etta

  Gilla

 2. 

  Etta, du är guld! Tack för tipset! Och jag ska intervjua din förpikskompanjon 😉

  Gilla

 3. 

  När ska ni starta från Åland? Om vi har flyttat dit då (det har vi antagligen) och är där då (det är vi antagligen) kanske ni hinner träffas. Obs! ingen press. Men jag tycker det vore jättekul! Våra barn är ju dessutom jämngamla, typ. Kanske de skulle gilla att leka?

  Gilla

 4. 

  Ooooh, du får börja öva dig på djupa andetag och en stubin som aldrig tar slut. Men högst antagligen kommer det att gå bättre än du någonsin kunnat ana.

  Gilla

 5. 

  Via Stockholms skärgård, Värmdö! Välkomna till oss. Bryggplats finns:) etta

  Gilla

 6. 

  Måste absolut utredas! Så roligt det skulle va! Jag tar reda på exakta datum och mailar dej. Vi börjar i Mhamn och tar oss norrut på östra sidan, kring andra veckan i Juli. Återkommer!

  Gilla

 7. 

  Nåt poängsystem? Den som uttalar nävf-meningen kölhalas! Nånej 😉 kanske skattjakt när vi väl är framme

  Gilla

 8. 

  Tack för inbjudan, Etta! I sommar hinner vi inte där via men lovar ta kontakt sen när vi styr mot Sthlms skärgård. Absolut!

  Gilla

 9. 

  Och tack ännu för ditt första tips! Hittade via ur och verkar lovande!

  Gilla

 10. 

  Jag har använt programmet då jag undervisat geografi, det finns ett spel till också. Det kommer du nog också åt via ur länken. Kan vara skrämmande vissa delar, beroende på hur luttrade kidsen är;) kram etta

  Gilla

 11. 

  Sjutton också, skrev just ett lååångt inlägg som for iväg nånstans i rymden.

  Ser redan bilderna framför mej! Aah, höga kusten!

  Min hubby villatt vi far medvår prutiga segelbåt på tumisresa till Höga kusten, men jag är inte helt tänd. Är rädd för öppet hav. Tycker inte om att inte se land i sikte liksom..
  Föreslog att jag skulle ta Wasaline över och möta honom på andra sidan Kvarken, men det tyckte han inte om. Höh?!

  Gilla

 12. 

  Vi har (som tur) bara en överfart, byter besättning sen och vi tar färjan till Vasa. Jag klarar öppet hav bra men brukar bli sjösjuk om det gungar mkt.. Så satsar på medvind & sol! Rapporterar sen, kan bli riktigt intressant 🙂

  Gilla

 13. 

  Ååååh, seglade Vasa-Höga kusten-Visby för några somrar sen och det var nog en otroligt fin upplevelse! Seglade dock bara med tonåringar (typ jag själv då, hehe, nä var 21) och äldre så inte så mycket ”när är vi framme” där 😉 Finns fina hamnar där på vägen 🙂

  Gilla

 14. 

  Visby är också en stor favorit här! Låter bra med bara jämnåriga ombord, måste komma på nåt system för att undvika framme-tjatet

  Gilla

 15. 

  Börja redan nu på en lista med lekar och spel som man inte behöver utrustning för, eller max typ papper och penna eller spelkort. Fåniga lekar som alla kan vara med i brukar pigga upp också de lite äldre! 🙂

  Gilla

 16. 

  Bra tips! ska fixa ihop en lättåtkomlig krislåda med inte för små eller svåra detaljer

  Gilla

 17. 

  JA, gör det! Vi har säkert flyttat in vid det laget, vad roligt om vi får träffas! Jee

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s