Jag tänker gult

maj 30, 2014 — Lämna en kommentar

Kvällen innan skolavslutningen. Det yngre barnet önskar sej lockar och jag bara inte kunde leverera annat än åtta flätor som möjligen är lite krushår imorgon. Varje gång jag petar i hennes hår tänker jag att jag nog ska kolla ett klipp eller två på nätet, för att ens lite kunna. Händer aldrig.

Kvällen innan skolavslutningen. Det betyder att det bara är två veckor tills mitt kontor måste flytta. Jag tänker att jag nog ska packa ihop i tid och åka iväg med prydligt packade kassar, världsvan och sval. Sanningen är att jag kommer att rafsa ihop allt i två blågula kassar och fastna i hissdörren med rödgråtna kinder. Jaja.

Kvällen innan skolavslutningen. Tänker mej en prydlig outfit i nån lugn nyans, artiga nickningar till höger och vänster och en tår till den berömda slutsången. Näpp. Väljer nuförtiden alltid gult och en sjal att snubbla i, alternativt fastna under ett stolsben med. Och fullt tårregn på det. Har dessutom smygrotat bland barnets nagellack efter rätt nyans av gult, kommer att bli fast genast imorgon.

Kvällen innan skolavslutningen. Märks det att jag tänker helt åt skogen hela tiden? En överlevnadsguide för katastroftanter, tror jag visst. Tänk högt och landa (hoppeligen) inte med ett krasch. Allra mest tänker jag ändå på att det är skolavslutning redan imorgon och att det är ofattbart att vi har två skolbarn inkommande augusti. Vart tog det här året vägen? Hjölp. Bäst att stryka på ett extra lager stulet gult nagellack. Kan omöjligen bli dubbelt straff ändå, eller tänker jag fel igen?

PS på tal om skolavslutning (och gult), kolla vad de fina kidsen lagat åt sina lärare? Så fina att det tog i hjärtat att ge dom vidare.

image

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s