Brandtalet

juni 13, 2014 — 10 kommentarer

Hört igår från baksätet.

Sen jumppade jag för att jag är tjock

Det var vår 7-åring. Och vet ni, sånt här väcker verkligen alla sinnen hos mej. Och igår lade jag första stenbumlingen i kistan som ska sänka precis allt sånt här tjafs så djupt ner i Marianergraven som det går. Ordet tjafs räcker inte. Det är BULLSHIT. Min svada som började efter detta räckte i en kvart, minst. Det absolut finaste i kråksången var att jag höll mej så konstruktiv och att vi fick till en givande diskussion. Oh my, så det var kul att samtala med fröknarna och jag fick en bra känsla av att budskapet gick fram. Ni kan kalla våra kids hjärntvättade nu, medges. Men i den här fighten mot de förvrängda kroppsidealen är alla medel tillåtna. Allas våra kroppar är perfekta för att leka/hoppa/springa/krama/mysa/kittla. Ingen i universum kan komma och påstå nåt annat.

Jag gav en öppen inbjudan till nakidans framför helspegel, en session där vi berundrar och älskar våra kroppar. Jag lovar delta med inlevelse, stå längst fram och tjoa högst. Gav en stor eloge till min mamma som aldrig pratat nedlåtande om sin kropp då jag var liten. Gav en stor eloge till min egen kropp hur otroligt bra den fungerar. Jag älskar varje mutka, butka, vrå och knöl. Och nu en stor eloge till min egen förmåga att övertala. Visste faktiskt inte att det brann en så stark eld, där inne i den älskade kroppen.

kuva(7)Ser ni? Dår inne i den finaste magen brinner äkta kroppskärlek. Och den kan banne mej inte jämföras i siffror, form eller massa.

10 svar till Brandtalet

 1. 

  ❤ KÄRLEK ❤ Hur bra är det inte med sådana här inlägg! Mera kroppskärlek åt folket!

  Gilla

 2. 

  Jättefint skrivet och utlärt! Det är ju helt andra saker som inverkar på hur man och andra trivs med en, än vad klädstorleken visar. Tänk om magrutor vore det enda man skulle åstadkomma i sitt liv, så sorgligt.

  Gilla

 3. 

  Vältalat, diggar bilden! Kommer att bli den nya trenden på internet! Har en som som gärna springer med rumpan bar, hur stort nakidans hippa tänkte du ha?

  Gilla

 4. 

  HEJA HEJA! Du är en klok kvinna med mage full av kärlek.

  Gilla

  • 

   Tack, gör så gott jag kan! Blir tassig i skallen av alla ideal och den energin folk lägger ner på sånt. Energi som man kan använda till så mycket fixare saker.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s