Hästkur och passgång

juni 30, 2014 — 2 kommentarer

Dagens farmare har klafsat omkring i skogen, tömt Ekenäs apotek på medikament, förvånats över passansökandets lätthet, badat bastu och färglagt. Kuligast var apoteket. Hur stort paket zyrtek? Häststorlek! Hur mycket kortison? Tänk hästmassa! Hur mycket bomull? Fem limpor!

Sen blev det ännu kuligare att peta in miniminipiller i en stor hästmun. Vi sopade stallsgården ren, ställde ponnyn mitt på och petade in pillren i torrt bröd. Stenkollade på hans tuggande mun och på underlaget. Ett piller trillade ut igen så jag fick peta in det i hans mungipa. Vi är nog såna lustiga farmare. Mitt i vårt pillertrillande rymde dessutom hunden.

Sist. Huuur lätt är det inte att ansöka pass åt ett barn? Vi kunde ha lånat grannens barn och ingen hade märkt. Om de inte börjar kolla vem vi riktigt är när passen ska avhämtas blir jag nog paff. Eller så är detta bara the Ekenäs way, snällt, gulligt och godtroget. Hoppas inte.

Imorgon öppnar nog detektivbyrån igen. Orkar nån ännu läsa?

2 svar till Hästkur och passgång

 1. 

  Va? jag kommer ihåg att det var ett himla sjå att få pass åt ungarna. Man måste ha skriftligt godkännande av båda föräldrarna, båda skulle helst vara på plats och dom synade noga. Tog sin tid och iakttog. Man var säker på att man blivit kriminell av misstag och nu åkte fast.
  Härligt att pilla in fem pyttepiller i en häst 🙂 ni måtte ha fnissat

  Gilla

  • 

   Oj! Här skribblade vi bara namn på papper, ingen kollade id och så var det klart. Får se hur det blir när de ska hämtas.
   Vi kommer att bli pro på att lura små piller i stora hästmunnar!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s