Ett skepp kommer lastat

juli 4, 2014 — Lämna en kommentar

20140704-102513-37513207.jpg

Vi lämnade farmen så tidigt att ögonen ännu var igengrusade av sovsand. Kalle undrade lite hur han fick gå ut så tidigt, men fann sej. Nu åker vi med Ville Viking mot Mariehamn.

Det är en sak att allväderspacka en familj på fyra pers för 10 dagar på äventyr till havs i nordisk sommar. Vi har allt från bikinis till kerrasto och allt instuvat i tre jättekassar. Man kan inte äntra en segelbåt med kappsäckar, om ni förstår. Det är en annan sak att förflytta dessa klimpväskor i en båtterminal utan väskkärror. Speciellt om ena starkisföräldern parkerar bil och händerna tar slut.

Till sist fick jag be vackert av två tullmän som trollade fram en matbutikskärra modell mini. Det bidde en syn. Lastade ett svajande torn och siktade på rullbandet. Det bidde ännu en värre syn. Tre klimpväskor på en pytte shoppingkärra och en liten brutta baktill, ett rullband i lutning uppåt och en kärra som vill neråt. Omöjlig ekvation. Fick kippa efter luft och hjälp av två unga killar som snällt nappade tag i kärra och brutta och historien slutade lyckligt.

Men lärdomen! Åk hiss och/eller investera i mjuka klimpväskor med hjul. Hur vi ska komma av båten med alla väskor blir en ny lek. Måste eventuellt kidnappa en ny kärra eller tala snällt med passligt seg gamyl i rullstol.

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s