Farmvarm

juli 24, 2014 — Lämna en kommentar

Ett tyst hej från farmen. Här är så hett att jag börjat svära. Inte för att jag klagar över värmen utan för att allt kroppsarbete känns så mycket tyngre i 30 gradis. Hjälper att säga gävle om man tex kånkar höbal eller släpar vattensåar.

Det är inte heller godis att vara häst. Som bäst försöker jag vända på deras dygn (inne på dagen och ute på natten), men är inte helt hundra på om våra bortskämda tamhästar gillar det. Ska strax ut i en buske och smygkolla läget. Speciellt Allu som är lite äldre tyckte det var förryckt att gå ut vid niosnåret. Herrejee, äkta gentlemän går ej på stan så sent. Tsss.

Annars mår vi. Kidsen kammade hem simskolans pinsar och vi föräldrar solkrämade och hejade. Alltid lika skönt när den pärsen är över för ett år framåt. Önskar jag var bättre på vattensport, men kan ändå aldrig känna mej helt chill i vatten. Ska blogga mer om det nån dag. Kidsen är totalflippade på vatten. De hoppar huvuföre och sidlänges och från trean och dyker och rullar och tjoar medan jag står och gnyr. Inte vackert.

Här blev ett avbrott. Picture en kvinna i nattsärk och kumppare. Hon står i en buske och försöker få syn på Equus ferus caballus med en ljuskänslig kikare. Det är midnatt och mörkt som i en sjörövargrotta. Hennes svarta panterhund skäller. Kvinnan ser nada. Hon hör två unga caballusar trava förbi. Den tredje kommer inte. Kvinnans fantasi går överstyr och hon ger sej ut för att rädda den äldsta caballusen som, säkerligen halvblind och mörkrädd, står och darrar nånstans på betet.

Lägg in ett rått hästskratt. Med två förvånade ungcaballusar i hälarna finner hon gråben intill porten. Han hade ju sagt att det är ovett att ranta ute om nätterna. Äntligen har kvinnan vett att släppa in honom. Bara att hänga kikaren på kroken och ställa in väckarklockan på soluppgång 04:48 Raseborg-time. De små liven ska ut igen, sanna mina ord.

Det må vara lagom varmt. Men det är verkligen inte tråkigt.

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s