Dagens trea

augusti 18, 2014 — 10 kommentarer

Veckans tema: kasta in korta inlägg, gärna 1—2 per dag (men vi räknar inte så noga).IMG_0224.JPG

1) Nya kontoret. Min vardag är fem hästkliv lättare av att jag fått kontoret så nära att jag nästan teleportar mej dit. Dansar en happy-dans över bara tanken.

2) Inhemska produkter. Säg att det inte är en tillfällighet att folk i vår närbutik verkligen anstränger sej för att välja inhemskt så gott det går. Njöt idag i Robert av allt tisslande och ifrågasättande.

3) Matildas insikt om att bryta tjatet. Blev speciellt berörd av Sirpas kommentar:

Det allra bästa som du kan lära åt dina barn, är kunskapen att skapa trivsam miljö omkring dig, så att alla närvarande känner sig omtyckta och värdefulla sådana som de är. Detta innebär allt, beteendet blir automatiskt bra, tankarna är sociala, ingen mobbar den andra. Ingen är bättre än den andra, oberoende på ålder eller något annat. Det utvecklar sig sakta, ditt egna eksempel syns utan att behöva tala om saken. Du bara lever med dina barn, och trivs med dem, älskar dem, lärar dem, with love! Jag har mkt erfarenhet av fina resultat, fyra barn.

10 svar till Dagens trea

 1. 

  Vet du jag tänkte samma när jag läste Matildas. Jag försöker verkligen också släppa tjatet, det blir så mycket mer harmoniskt då. Men ibland är man bara människa o allt bara sprutar ur en. Ja o tack för lunchsällskap!

  Gilla

  • 

   Jag brukar trösta mej med att om jag sprutar så lär sej kidsen också att spruta! Dvs att visa känslor, ut med sk*ten bara. Sen gäller det att visa gott exempel och lugna ner sej lite mellan varven 🙂

   Tack själv!

   Gilla

 2. 

  Jag ska också börja kasta ur mig inlägg oftare!

  Gilla

 3. 

  Och det blev ju fel länk i förra kommentaren.

  Gilla

 4. 

  Nä men har wp-konto och den har problem med att låta mig kommentera utan att logga in med det.

  Gilla

 5. 

  Som tur är jag smartare än wp (wohoo awesome!) så satt en annan mailadress. (Verkligen avancerad tankeverksamhet av mig där!)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s