Alltid en mes

augusti 23, 2014 — 11 kommentarer

Kollar som bäst The Bletchley Circle på Netflix. Det är nåt med tiden den utspelar sej i (7 år efter andra världskriget), de modiga kvinnorna som tar enorma risker och att de gör det helt utan tryggheten av tex mobiltelefoner. Får sån hjärtdarra av hur de ensamma springer omkring i ett mörkt postkrigstida London i jakt på en galen mördare att jag bara kan kolla korta snuttar i taget. Tar pauser och vågar inte fortsätta, tills 15 min senare då jag bara måste se pikulite mer.

Hisnande men ack så bra. Det kommer att ta mej hela vintern att komma igenom serien. Hela vintern och en hel flaska nervstärkande eldvatten. Märks det att jag inte tål spänning så hemskt bra? Jag kollar annars aldrig på nåt mer skrämmande än Beetlejuice, och det var ju på förra seklet.

Ett tips var detta ändå nog. Alltså The Bletchley Circle, inte Beetlejuice.

(det enda sevärda i Beetlejuice är Day-O-sången)

11 svar till Alltid en mes

 1. 

  Fruktansvärt bra serie! Huj vad mörkrädd jag var efter första säsongen. Såg brittiska seriemördare överallt här på vischan. Jag klarar inte heller av alltför mycket blod/ spänning/ nervpåfrestning. Etta

  Gilla

 2. 

  Uuu, som icke-Netflixare jag har missat denna helt! Serien låter som nåt helt uppför min gata: brittisk – check. Kvinnor i huvudroll – check. Mordmysterium – check. Forna tider – check. Måste kolla upp om jag kommer åt den nån annan väg… Tack för tipset!

  Gilla

 3. 

  Östermyran! ITube hittade jag den på nyss. SVT visade serien i Sverige, då såg jag den. Har inte heller netflix men ITube och dreamfilm.se är superbra:) etta

  Gilla

 4. 

  Tack för tipset! Den klarar väl Bechdel? Är så trött på alla grisiga serier.

  Gilla

 5. 

  Uuh igen, tack Etta!

  Liked by 1 person

 6. 

  jess! den ska vii spara och NJUTA av i nya lägisen sen. Tack för tipset 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s