Ponnykärlek

augusti 29, 2014 — 2 kommentarer

Dagens frigörelse från jobbveckan var en bil full med kids och riktning stallet. Förutom en störtskur och en yster ponny gick det riktigt bra, tror definitivt jag försöker upprätthålla detta till en tradition! Inget skingrar tankar så bra som stallshäng.

Ponnyn hade så stark framåtanda att jag fick klättra upp och lugna honom en stund. Hatar eg. sånt ”översitteri”, har sett så många ryttare klättra upp på bångstyriga hästar med en grym attityd som bara är till för att stärka ryttarens ego istället för att hjälpa hästen. Den attityden är till 99% ämnad för alla som tittar på och oftast helt bortkastat tuppande.

Hästar är som små barn, du kan inte byta ryttare och börja piska den för nåt som hände för 15 minuter sen. Den ser inte sambandet. Jag kan verkligen inte kalla mej för nån hästviskare, men med sunt förnuft och respekt kommer man så mycket längre än med en patetisk show off.

Nåväl, jag klättrade ändå upp idag. Gjorde inget nummer av mej och berömde bara. Tröstade ponnyn med att det var minst lika genant för mej, tänk er heffaklumpsfiilisen man får av att rida en liten ponny. Genom tyst överenskommelse och en liten övning om var bromsen sitter vågade jag lämna ponnyn tillbaka till kidsen. Och ridturen slutade med glada ryttare och en go’ ponny. Inget pisk och inget skrik. Bara en störtskur som strössel på toppen.

Äh, nu låter jag som en besserwisser. Men pointen var att med respekt kommer man så mycket längre än den som skriker högst och piskar mest. Som när Emil fick Lukas, om nu nån läst den historien.

Sist en samlarbild på ponnyn i den här historien, Allu. Snällast, klokast och vildast, trots sin höga ålder. Kuriosa: senast i onsdags rymde han från stallet.

IMG_7898.JPG

2 svar till Ponnykärlek

  1. 

    Vi var och pussade lite på ponnysar idag och lilla E blev helt fast <# Äntligen! Som jag har väntat på att hon skall vilja börja rida så att jag har en orsak att börja hänga på stallet och snusa hästman igen ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s