Om lukt! (lite känsligt)

september 4, 2014 — 15 kommentarer

Jag har alltid haft grym tillit till min egen kropp, tänkt att den nog signalerar om nåt är fel och att jag förstår vad den försöker säga. Turns out att jag hade fel. För ca två timmar sen gnällde jag (igen) till min kollega hur mitt luktsinne är helt totalt väck sen en månad och en flunssa. Asjobbigt. Tacka vet jag kollegan som tyckte jag ändå skulle försöka visa upp näsan, allt kan inte vara rätt om jag inget sniffar.

En timme senare sitter jag hos en nässpecialist som trycker två bautanålar in i min näsa, krunch bara. Och ut kommer det mest äckliga som skådats, slem i jello-format och i neonfärg. Helt galet att inget felat mej annars, inget tryck i skallen, ingen nästäppa och ingen huvudvärk. Bara en utdragen flunssa utan feber. Specialisten undrade om jag har alla indianer i min kanot. NÅT måste jag väl ändå ha lidit av förutom snuvan? Nope. Till mitt försvar så visade jag faktiskt upp mej för en doktor ren för två veckor sen, men hen tyckte jag skulle ta en burana och vila lite, luktsinna mej hit och luktsinna mej dit. Vem behöver nu lukta bara näsan sitter kvar.

Så nu, samma dag, nån timme senare, sitter jag här med en säck full med mediciner och ett näsblod som inte vill sluta. Fräscht. Men det finns ingen som kommer att jubla så mycket som jag när mitt luktsinne återvänder. Det måste. Nu pratar vi inte om den uppenbara risken att det faktiskt inte återvänder (den finns). Hann ren sjukdomsgoogla och att sakna luktsinne innebär 7% handikapp.

Luktsinnet är så underskattat. Pliis låt mej få lukta igen! Alla lukter duger. Sen när jag fått lite avstånd till den här historien ska jag dela med mej en hög med lukt-anekdoter. Man råkar ut för en hel del om man inget luktar.

EDIT: nös just. Det var inte en bra idé, tänk en ketchupflaska som exploderat. Yök.

15 svar till Om lukt! (lite känsligt)

 1. 

  Men hjälp! Vilken tur att det där skräpet kom ut till slut! Intressant text förresten – smålog mig igenom den, trots att det antagligen inte var – ÄR! – ett dugg roligt för dig. Men gillade den i alla fall 🙂
  Förresten – tisdag kväll nästa vecka. Om du vill – jag är i stan. Dricker gärna en kopp.
  Kramis!

  Gilla

 2. 

  Du är så modig! Jag skulle aldrig gå med att någon skulle göra det där åt mig. Nej vitsi, UJ, du är modigast i VÄRLDEN!

  Gilla

 3. 

  Jag har också gjort det där, punkterat bihålorna. Obehagligaste läkarbesöket jag varit med om. Jag var kanske 13 år då. Då for vi till läkare för jag hade ont i öronen och misstänkte öroninflammation (var öronbarn) men näpp, han punkterade biholorna. Som sagt sjukt obehagligt.

  Gilla

 4. 

  I feel for you, varit med om det 15 gånger… Inte roligt alls!

  Gilla

 5. 

  UJ! Hoppas det blir bra!
  På tal om exploderande ketchup så undrade jag en gång hur de där clean cup (öö de heter kanske nåt annat) ketchupflaskorna fungerar. Hur de hålls rena helt enkelt. Om man klämmer försiktigt och stirrar mot hålet samtidigt så borde man ju se mekanismen, tänkte jag.

  Det exploderade. Dessutom stod jag i min dåvarande pojkväns föräldrars kök och det var mitt i natten. Just då var det väldigt pinsamt och så sved ketchupen i ögat!

  Gilla

 6. 

  Jaiks! Säkert en mycket obehaglig upplevelse 😦 Hoppas det känns/är redan bättre!

  Gilla

 7. 

  Iiiyyyuu! Men samtidigt säkert ganska befriande att få ut all scheisse, kan jag tänka mej? Men vitsi så skumt att du inte kännt något i näsan innan?

  Gilla

  • 

   Just då kändes det äckligt och onödigt, men när jag börjar känna livsglädjen och lukter igen så är det absolut värt det. Men jo, mega uj.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s