Vardagsspelet

oktober 10, 2014 — 6 kommentarer

Jag funderar ofta på hur det går att få vardagen lättare, på hur jag hittar stället där staketet är som lägst. En lösning är att göra riktigt många saker samtidigt, typ borsta tänderna, fylla tvättmaskinen, skriva en textare och ryta på kids. En annan är att hitta på nya system på klädsortering, förvaring och städning.

En gång testade jag på att borsta tänderna, duscha, tvätta kakel och lyssna på en podcast samtidigt. Det gick inte precis snabbare och summan blev att det tog mer än det gav. Sen hjälper det föga att bli avbruten precis hela tiden. Ett starkt hat-moment är när kidsen ropar Maaa-mma just när jag går omkring med några rosk, ett par smutsiga strumpor, fem viktiga räkningar och en gurka.

Det slutar med att dessa pinaler finnes i en hög på vårt piano i minst en vecka. Eller ännu värre, nånstans på golvet. Hur jag än springer hårdare för att kanske eventuellt få lite mer bekvämhetstid, så slutar det ändå på samma slutsats. En. Sak. I. Taget.

Om förvaring och logistik. Jag ids aldrig sortera tvätten an efter utan har en massa oregerliga högar rena kläder här och var. Testade nyss med korgar som dessa textilhögar kunde bo i under sin tid som hemlösa. I början var det en fröjd att låta korgen sluka kläderna, men sen en dag blev korgen full och jag ramlade till ruta ett.

Så reglerna i vardagsspelet tycks vara: En sak i taget och gör saker genast. Jag kan garantera att följande känslor kommer att infinna sej; du pynjar med nåt hela freakin’ tiden & att det aldrig tar slut.

Jag har några egna regler som får duga tills vidare: Knega hårt när du knegar och däremellan — blunda. Båsa aldrig ditt eget fusk. Och om du har barn; orka skola dem till goda arbetsmyror. Officiellt vill du ju att de ska vara duktiga på hushållande den dag de flyr boet, en god gärning helt enkelt. Men i ärlighetens namn vill du ju själv göra mindre.

I’m lazy and I know it.

6 svar till Vardagsspelet

 1. 

  Jag har kommit fram till samma sak! Men jag är också uruslast på att bara göra en grej i taget. Så vår vardag och hem är också mest ett enda kaos. Suck!

  Gilla

 2. 

  oj suck jo. Har latchat i Paris i 5 dagar med bara mig själv att se efter, och realitetskrocken var hård i morse. Medan jag fixade frukost som en cirkusapa och det regnade specifika kommandon från höger och vänster undrade jag hur jag någonsin lyckats få den rumban att landa rätt. Det blev rätt bröd med fel pålägg, mjölk åt allergikern och vatten på golvet. kaffet smakade inget och smörgåsen blev kall. tidningen oläst. och då var det alltså höstlov. Om det var en skolmorgon skulle skolan sannolikt ringt socialen. Tur att jag har ett par dagar på mig att komma in i takten igen….

  Gilla

 3. 

  Ha ha, så sant. Vill själv göra mindre. Officiellt får brorsdottern rulla köttbullar för att hon tycker det är roligt. På riktigt frågar jag inte vad hon tycker. Blir bara så mycket snabbare mat på bordet om fyråringen formar köttbullarna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s