Självporträtt

oktober 17, 2014 — 13 kommentarer

Niklas utmanade mej, han skriver såhär:

Det där med selfie, det har vi sett. Nu är det åter dags att ta självporträtt. Nej, selfies är inte självporträtt.

Skillnaden är att du komponerar bilden med kameran eller telefonen, räknar ut hur stor du ungefär kommer att bli på bilden och var du ska stå. Sen sätter du kameran på timer, skuttar till den uttänkta platsen o hoppas du hinner posera. Sen upprepas det några gånger tills resultatet är lyckat eller tills du fryser så att du skakar. Ja, ibland kan man få för sej att ta nakna självporträtt på vintern. Det kan vara ganska kallt om man inte stålsätter sej först i sitt stilla sinne.

Jag gillar inte att frysa så jag valde kläder och sol. Och mind you, jag hade ingen assistent (fast jag kollade först att det var tillåtet, vilket det var).

Mitt resultat:

IMG_1521.JPG

Jag säger till er som läser, shoot!

13 svar till Självporträtt

  • 

   Tack Michaela! Det var knepigt att fånga solen och rigga hörlurssladden som avtryckare, men det gick. Bra med kreativa projekt som inte eg leder nånvart, de ger så bra tankeabrott.

   Gilla

 1. 

  Vet inte hur det här fungerar men försöker.

  På vappen hade vi maskerad på jobbet (jag jobbade då i en förskola) och medan barnen dansade i jumppasalen smet jag iväg ”till vessan”. Där utanför i korridoren tog jag ett (eh, tre) självporträtt.

  Gilla

  • 

   Så fin bild OCH outfit!! Jag älskar gult!

   Gilla

   • 

    Men alltså nu känner jag mig lite dum. Inte frågade du ju efter dina läsares bilder utan du upmanade ju folk att ta självporträtt. Sorry och tack! Bilden är en aning redigerad, jag har framhävt den gula färgen på något vis. Hittade nån sån funktion i en fotoapp på telefonen nångång tidigare. Gult har sakta med säkert blivit min favoritfärg.

    Jag blev så konfunderad över hur jag skulle få in min bild att jag glömde säga att din bild är riktit fin! På riktigt!

    Gilla

 2. 

  Urbra! Gjorde också ett idag. Utmana folk!

  Gilla

 3. 

  Snyggt!

  Gilla

 4. 

  Yes, där satt den! Gillar feelingen o att du valde att ha kläder på.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s