Föräldragooglat

november 18, 2014 — 8 kommentarer

Lever Stevie Wonder (google trodde jag ville ha honom som min lover. Hursomhelst, han lever och han är inte, åtminstone ännu, min lover)

Varför stoppar strutsar huvudet i sanden (detta visade sej vara en myt)

Kan google ha fel? (här fick jag inga direkta svar, men google föreslog själv att frågan skulle lyda ”kan google ha fel på sköldkörteln”. Fritt fram att analysera)

Dessa är alltså sök jag gjort i egenskap av förälder, på basen av diskussioner med barnen eller frågor som barnen ställt. Lärdomen har inte varit rasande hög den här veckan, men den där strutsmyten var lite spännande.

8 svar till Föräldragooglat

 1. 

  Som jag gillr den här kategorin! 😄

  Gilla

 2. 

  Alltså vad gjorde man sådana här gånger före man hade Google?

  Gilla

  • 

   Man ringde mamma? 😉

   Gilla

   • 

    Vad gjorde mamma då? Eller var man allvetare förr kanske :). Jag ser faktiskt framemot när den där frågefasen börjar så man sjäv kanske lär sig lite nytt också (alltså den där frågefasen då de frågar annat än vad gör du mamma, vart ska du mamma, varför då mamma?)

    Gilla

    • 

     Det är riktigt kul nu då de börjat skolan! Just nu är jag expert på ekorrar, älgar och grävlingar. Väntar mest på att de ska börja läsa historia så att jag kan ta igen allt jag aktivt missade från min egen skoltid.

     Jag tror min mamma är allvetare 🙂 eller så slog hon upp i ett lexikon efter att vi somnat.

     Gilla

 3. 

  Elefanter går inte till ett speciellt ställe för att dö. Har frågat, inte elefanten men en som bor där elefanterna bor.

  Gilla

  • 

   Så intressant! kolla vad google hittade åt mej på Illustrerad Vetenskap:

   En av de mest seglivade myterna inom den romantiska delen av naturhistorien är berättelsen om elefanternas kyrkogård – alltså den plats dit gamla elefanter beger sig för att dö. Legenden är antagligen baserad på att man har hittat platser där en hel elefantflock har dött efter en torrperiod.
   Även tanken på att djur söker sig bort från flocken, när de känner att deras sista stund är kommen, har fascinerat människor i flera årtusenden. Det råder ingen tvekan om att djur kan märka av att de är sjuka eller försvagade. I en sådan situation är deras enda chans att undvika rovdjur att gömma sig. Djuret gömmer sig alltså instinktivt, men sett ur ett människoperspektiv vandrar det bort för att dö. Sannolikt har djuren ingen medvetenhet om vad döden är. Det finns talrika iakttagelser av att även högt utvecklade djur som elefanter kan tillbringa flera timmar och till och med dagar på att försöka få en död artfrände att resa sig upp. Det finns även exempel på stora apor som bär runt på en död unge i flera dagar, och valar som försöker fösa upp en död kalv till ytan. Detta måste ses som tecken på att djuren inte förstår vad döden är, och att de inte förstår att deras döda artsfränder eller ungar är bortom all räddning.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s