En kreativ tillbakablick

januari 8, 2015 — 2 kommentarer

Kvällens lilla tragedi var ett häfte jag plastade in som inte riktigt blev så som 9-åringen hade tänkt sej. Hon hade limmat på knappar och fjädrar och vi kan alla räkna ut hur snyggt det blev med kontaktplast på (här försöker jag skylla ifrån mej när boven påriktigt var mina skrala inplastningskunskaper). Jag sjöng förlåtsången och försökte tom med min ledsna hund-blick, ingendera fungerade speciellt bra. Så kom jag plötsligt ihåg hur det gick med mitt eget geografihäfte nåttag i fjärde klass. Inte ens den historien hjälpte, men jag tänker ändå söva er med den. Förklarar en del hur jag blev som jag blev, en mycket efterfrågad designer glad gök.

Snilleblixt! Så kallades mina infall på den tiden vilket var slutet av 1980-talet. Mitt geografihäfte skulle ha både Atlanten och Saharas öken på sej, alldeles perfekt för just ett geografihäfte. Jag kunde ju inte hälla en hel Atlant med vatten på det så jag drog på rejält med lim och skruttade ihop en hel blå plastpåse på framsidan. Sen ännu mer med lim på baksidan och ut i sandlådan. Där gnuggade jag in häftet i massvis med sand och kollade resultatet. Det kändes inte speciellt hållbart. Så nästa snilleblixt, jag plastar in hela härligheten! Sagt och gjort, på nåt vänster lyckades jag få in både plastpåse och sand innanför plasten.

Det var skolans tjockaste geografihäfte som dessutom rasslade och prasslade nåt oerhört. Men jag var stolt som en tupp! Skitbra gjort.

2 svar till En kreativ tillbakablick

  1. 

    Hahaha!! Otroligt bra!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s