Skapandets kraft

februari 4, 2015 — 4 kommentarer

Under studietiden hade jag ett helt jäkla ritbord. Det tog upp nästan hela rummet — och det var så drömmen. Det gjorde också att jag ritade ritade ritade, typ hela tiden. Sen flyttade jag till Helsinfåsch och så fanns det inte plats mer och så var det posch reklambyrå med enbart datorer och så giftermål, kids, nya reklambyråer och dagishämt och vattkoppor och whatnot.

Nu är kidsen ju nästan vuxna. Det äldre är ju över halvvägs till myndigt redan. Och jag är min egen chef med allt stort och smått som kommer på köpet. Mest stort. Allra mest går min ickejobbtid ut på barnens läxor, hobbyer och familjen. Men vetni det har gnagt nånstans i det innersta sinnet att jag behöver nåt alldeles eget, nåt jag gör för mej och min egen sinnesfrid.

Här har jag kollat på kurser, fingrat på böcker, googlat och haft mej. Ibland är man så jäkla hemmablind. Jag har ju faktiskt ett alldeles galet kiva och knasigt projekt som alltid åkt längst ner på den där hemska todo-listan. Ett projekt med en likasinnad (fatta, detta behöver jag inte knega ensam) och med stipendium och allt. Jag behöver ingen ny hobby, jag får ju rita!

Februari är således månaden då jag ritar, varje dag! Ritbordet får stå kvar i ladan, den här gången ska jag rita lite varstans det passar mej. Och så här några dagar in i projektet är det redan succé. Allra helst skulle jag vilja ditcha mina betalande kunder, men sånt blir chefen så arg på så jag får snällt vänta tills kvällen med mitt eget ritande.

Ni får se sen. Men jag kommer inte att passa upp här så mycket. Jag ritar ju faktiskt.

4 svar till Skapandets kraft

  1. 

    Nu känner jag mig som en stalker som kommenterar på alla dina inlägg (!) men jag tror alla behöver få tid för egen kreativitet – oberoende av vad det kan vara. Men något som man får skapa utan att det finns en deadline eller en beställning. Något för bara en själv. Det här utesluter ju sen inte att det KAN bli nåt mer. Men hurra för kreativitet säger jag!

    Gilla

  2. 

    Klippte ut en rumpa! *segergester vid datorn!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s