Upp och hoppa gamla loppa!

februari 11, 2015 — 10 kommentarer

Det här med att få skolbarn upp ur sängen utan tjat. Först provade jag på att sjunga. Varje morgon hitta jag på en ny och gräsligt dålig sång, typ daigadoo goes jazz goes tigerjakt. Sen sjöng jag högt med fuldanskoreografi och utbyte av röster och tonläge. Ett helt okej tips, men kräver massvis energi. Tanken är att inte sluta sjunga förrän kidsen verkligen vaknar & stiger upp. De vill inte höra så hemskt länge, inte med min ljuva och drypande sångröst.

Nu har jag ett helt nytt system som fungerar nästan bättre. Det kräver mindre energi och ger kusligt gott humör. Först pressar jag in spring & skutt i fotsulorna på dom. Sen masserar jag in råg i deras ryggar. Sen bubbel/fjärilar/skratt i magen. Sen mod i bröstet. Sen spännande insikter i huvudknoppen. Sen leende på kinderna. Sen kämpakraft i armarna. Sen kick i rumpan. Listan kan bli hur lång som helst, ni fattar.

De vaknar inte genast, men vid nåt skede frågar de varför de får just dessa egenskaper idag och så är diskussionen i gång. Bra diskussioner! Och de leder till att de stiger upp och hela morgonen blir en enda sjukt bra diskussion. Om jag varvar med sångmetoden en morgon kommer de i nåt skede och kräver råg i ryggen.

Tänk! Jag har gått och blivit en riktigt störande vakenhurt. Vet ni, den där typen man bara vill att försvinner när man själv försöker sova.

10 svar till Upp och hoppa gamla loppa!

 1. 

  Vet du vad? Jag hoppas jag blir ens 10 % lika rolig och positiv mamma som du är!

  Gilla

 2. 

  Ja, tänkte just att jag borde ju börja skriva upp alla dina tips. Kan du inte ge ut en bok ”tips för att bli en roligare mamma”?

  Gilla

 3. 

  Hmmm kanske jag ska testa det där på mej själv. Tror att dynor och täcken på riktigt är mjukare och skönare just då det är dags att stiga upp…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s