Rapport från en mys-chalet

februari 15, 2015 — 8 kommentarer

IMG_3473

Ännu också prima leverne, trots innehäng hela dagen. Och på basen av energinivån här ikväll så blir det kanske backe för alla imorgon, håller tummarna.

Fantasin är det inget fel på, kidsen har lyckats sysselsätta sej med sählyfotis där mailan är en hushållspappersrulle. Och så har de byggt kojor av sina sängar som de nu ligger och sover i.

Mysnivån är alltså optimal. Men en innedag till och dessa balanserade inlägg kan få en desperat twist. Tur att J ändå är den matlagande sorten och jag den chillande sorten, åtminstone vi två kompletterar varandra. De två små behöver snart rullas i en snödriva för att svalna något.

Ajo. Tydligen är jag en dinosaurie från förra seklet (vilket iofs verkligen stämmer) för J skratta rått idag då jag använde ordet ”skimba”. Lär inte förekomma på 2010-talet. Noterat. Inte ens skimbor får man jag säga.

Ajo 2. Visst är vår öppna spis bautasnygg? Okej, bauta för man tydligen inte heller använda.

8 svar till Rapport från en mys-chalet

 1. 

  Är J nån somenatiivi? Tycker skimba är ett helt normalt ord. Kör J ”carving” eller nåt mer åt hipsterhållet?

  Gilla

  • 

   jag trodde somenatiivi antydde nåt helt annat? jag är en wannabe carving-skidare men om jag ska kalla mitt skidande för sitt rätta ord så kommer ”ploga” närmast 😉 och vad kallas en hipster som skidar? en skipster? J laskettelee, kanske skimba i finsk tappning är mera out. Jag har inte riktigt koll, vare sej på ord eller skidor.

   Gilla

 2. 

  Kanske skimba och bauta är ute. Kanske. Men jag har jobbat hårt hela veckoslutet på att introducera och sprida uttrycket diamantbra!!

  Gilla

  • 

   Haha! jag minns nåttag i låg- & högstadiet att vi lade bauta framför precis allt! Bautasiisti, tex … kanske åtminstone det är ute nu. Men asså, diamantbra! Det måste ju vara det coolaste uttrycket. Hårdare än hårt!

   Gilla

 3. 

  Ajaaa? Då bor det en hel drös dinosaurier här hos oss för far i huset har lärt M att det heter att skimba. Med iof så passerade han ju 40-strecket för snart ett år sen och så bor vi ju nästan på laaande nuförtiden 😂.
  Hur är det månne med ”skydde”?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s