Skidmode, take off för Rudolf och hem ljuva hem

februari 21, 2015 — Lämna en kommentar

IMG_3733-0

Selfie med isskulptur! Mycket viktig samlarbild. Får mej samtidigt att tänka på varför slalom är så 90-tal för mej. Kanske är det för att det är årtiondet då jag senast utövade denna sport, återupptog det först nu med kidsen på 2010-talet. Men alltså modet! Okej, skidorna har utvecklats och där hänger jag faktiskt med. Och precis alla bär hjälm nu, stort plus. Den som är utan (1-2%) är så out, heja utvecklingen där.

Tillbaka till modet. Neon eller pastell, check. Håret i flätor eller två råttsvansar, check. Smink, check. Om jag bara haft vitt läppstift hade jag verkligen smetat det på mej — I kid you not. Pastelligt nagellack, check. Allt bara klickade som den mest naturliga sak ever. Okej, jag tog inte ut svängarna sååå mycket. Men pling! Jag såg ut som om jag aldrig slutat. Förutom att jag nu tror att jag kan carving-kurvor. Hmm.

Vad jag däremot kunde var att ratta bilen genom ett mörkt Lappland 06 idag morse. Alla andra sov (tror jag) medan jag krampaktigt kramade ratten och försökte hållas på vägen. Maken till halka i kombo med fasliga kastvindar gjorde att jag äntligen förstod hur julgubben får sin släde att lyfta från marken. 300 km senare när alla vaknade, det var ljust, vägen var bar och blåsten borta ville ingen förstå graden av mitt äventyr. Nå, jag känner mej som en hjälte.

500 km till (som J körde) och vi är hemma. Ett sweet sportlov! Alla blev såå mycket säkrare på skidor och jag fick igen inse att man verkligen inte behöver nåt mer än kerrasto, mjukisar och ombyte av underkläder. Vi har tre väskor fulla med rena kläder med tillbaka. Håhå.

En mellandag imorgon och sen igen vardag i 200km/h. Nästan som jag kör i den lappländska natten. Bara att krama ratten och styra säkert.

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s