Prata ponnygubbespråk

mars 8, 2015 — Lämna en kommentar

IMG_3881

Allugubben, ponnyn vi har till låns, är så tusans smart. Om vi gör på ett visst sätt mer än två ggr på raken så kalkylerar han ren ut mönstret och ligger steget före oss innan tredje gången. Här kan han sen spela korten till sin fördel, är han trött & lat måste kidsen jobba tusenfalt hårdare för att få sprutt på honom, är han pigg och vaken drar han ett extra varv av bara farten.

Det har funnits gånger då jag tänkt kasta in handduken. Orka nu sen tjata om bashjälper och grundfakta när du samtidigt måste lära dom hur tvistat en liten ponnyherre tänker. Det är inte lätt. Typ ”ja jag vet att jag sagt att du ska smacka om skänkeln inte räcker till, men IIIIINTE efter galopp, för det betyder typ raketfart”. Eller om de gjort halt vid C två ggr så måste vi byta ställe, annars kommer han att stanna vid C hela resten av lektionen.

Jag kan inte ens berömma mer i ett visst tonläge eller ens använda ordet ”hyvä”, för då anser Allugubben att om de varit så duktiga så måste lektionen ju vara slut. Så han stannar. Jag hittar således på nya beröm-ord stup i kvarten, byter språk och låter mest barsk & butter eller översvallande & hög. Allt för att hålla ponnyn springande.

Jag tänker att kidsen nog blir grymt duktiga av att kalkylera ponny och lära sej rida samtidigt. Det tar bara sån evinnerlig tid. Tur finns det helger som dessa då den äldre knäckt ponnygubbespråket för stunden och sätter honom på plats. Tills han hittar på ett nytt sätt att försvåra till det.

Det gulligaste. Allu påminner lite om Stig-Helmer. Inte bara i håret.

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s