Blogg79: läsa spindelnät

mars 27, 2015 — Lämna en kommentar

Layar som bäst en ifyllnadsbok med även lite äldre människor som målgrupp. Och min grafikerhjärna går på högvarv. Texten får inte vara för liten, men sen igen måste skrivraderna vara ganska tätt för åldringar skriver ju minimal spretstil. 

Och då slår det mej. Alla dessa gamyler med dålig syn som vill ha fontstorlek 20 överallt. De skriver själva med en handstil tunn och liten som ett spindelnät. Minns de vad de skrivit? Eller kan de lukta sej till det? För de kan ju omöjligt se det, om tom sifferknapparna på telefonen måste vara fyrdubbelt större. Det är inte som så att sexan och trean plötsligt bytt plats.

Nu generaliserar jag. Men mitt jobb är så otroligt omväxlande. Vad är det ultimata radmellanrummet för en ifyllnadsbok månntro? Jag layar, printar, testar, frågar låtsaskollegerna, leker riktigt gammal tant med handstil som en kirurg och gör pånytt. 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s