Blogg 67: följ spåret

april 8, 2015 — 2 kommentarer

Idag kommer ett inlägg jag skrivit i maj 2014 men aldrig publicerat. Jag vet faktiskt inte varför, men tar det tillvara och publicerar nu. Precis rakt av som jag skrev det då:

Pratade med en kompis idag om just det här skedet i livet. Skedet då man ligger skönt nerbäddad i den djupa stagneringsgropen och ser hur den spikraka rälsen mot resten av livet fortsätter mot horisonten. Ska man hoppa på tåget eller söka sidospår, eller ännu värre, stickspår. Relationer, fler barn, nytt jobb, flytt, ja vad det nu finns för fildelare. Tänkte skriva skilsmässa som exempel, men är rädd att nån glömmer att läsa med en nypa salt.

Nej, jag ska inget ovan. Nej, jag påstår inte att livet går som på räls här. Men tanken var lite kuttrande, mest situationstänket där i gropen. Och det är så himla givande att bara snacka loss, höra andras tankar och ha olika eller liknande åsikt.

Jag har ingen poäng, annat än att man ska tala med människor. Tala och lyssna, lyssna och tala. Och fråga, dock artigt. Och drömma.

2 svar till Blogg 67: följ spåret

  1. 

    Bra inlägg. Drömmer om att vara där i den stagneringsgropen, om så bara för en dag. Få andas ut och känna mej så nöjd med livet att jag leker med tanken att riskera allt med en..tja, säg skilsmässa då.

    Gilla

  2. 

    Så många tankar om det! Märker man när och om man landar i den gropen? Och vad gör man sen?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s