Snipp snapp

oktober 8, 2015 — 8 kommentarer

Jag får nog ta min lilla paradis ö-liknelse och se mej i spegeln. Som tur var jag inte ensam när olyckan var framme imorse utan underbara arkitekt-Arto tog hand om mej på bästa sätt. Råkade snitta (dela) upp pekfingret riktigt ordentligt med en mattkniv och Arto packade in alla fingerdelar inklusive handen (ryyyys) i ett stadigt paket, matade mej full med värkmedicin och skickade mej till läkare. 

Vinglade genom stan i adrenalinfylla och väl uppe på Diacors brits klämde jag några tårar. Stirrade envist i väggen och pep ”gör nåt, men referera inte. Vad som helst bara du inte säger vad du gör — ty då svimmar jag”. Så mesig är jag. Smeta mej full med blod och jag vacklar inte ens, men lägg till köttslimsor och jag är förlorad.

Summan lär vara fyra stygn och koll nästa veckas torsdag. Sen får jag veta om biten vill fortsätta hänga fast i mej eller inte. Blir det ett nytt slimmat pekfinger? Eller en återställd slickepott? En sån cliffhanger! 

  
Bild på (nästan) döende grafiker före ingrepp. Man kan nästan höra mej psyk-andas.

  
Bild på ihoplappat finger och påse full med bullar åt mej och Arto. Alla behöver minst en arkitekt-Arto, han är guld. Han hade till på köpet städat upp blodbadet då jag kom tillbaka.

PS1 skäms lite att jag väldigt ensamföretagar-aktigt skrattade åt läkarens sjukledighetsförslag. Ett skivat pekfinger stoppar nog inte mej, men det kunde ju det hygglot inte veta. 
PS2 Fick rådet att ta av vigselringen då hela handen kan svälla upp. Men ringen lossnar inte.. Har vetat att jag måste åtgärda detta en längre tid nu. Osäkert hur jag ska fixa det dock. Kanske nästa ingrepp blir att karva resten av knubb-fingrarna? Eller gå ut en svinkall morgon och hoppas på det bästa? Än så länge ingen svullnad. Jaiks.

8 svar till Snipp snapp

 1. 

  Oj nej! Och med flunssa och allt. Nu skulle jag svära om inte det var så vulgärt i skrift 🙂

  Gilla

 2. 

  Nä men hu! Hoppas du kryar på dig.

  Gilla

 3. 

  Hur man tar bort en ring från ett svullet finger.
  http://www.assh.org/handcare/hand-arm-safety/how-to-remove-a-ring
  Även film på proceduren

  Som jag sade på insta, så skar jag av min fingertopp när jag i min oerhörda dumhet hade fingret lite utanför stållinjalen när jag skulle skära av ett papper med kniven. En del av fingertopper och lite av nagel försvann i en samurajliknande olycka. Det blödde så man kunde se pulse på blodet. Jag tog lite hushållspapper o höll fast tills det slutade blöda, det tog skitlänge, sedan hällde jag på T-röd (denat. alkohol) det sved så mycket att jag började se svartvitt, sedan lade jag på ett stort plåster och jesustejp ovanpå.
  Förvånansvärt nog helnade allt perfekt! Fingertoppen växte ut igen och jag har inte ens ett ärr!!!

  Krya på dig!

  Gilla

 4. 

  OH NO!! Lider med dej och blir svag i benen av att läsa.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s