Fotboll är för alla

november 13, 2015 — 4 kommentarer

Med två mycket entusiastiska fotbollsspelande kids i familjen så ska vi verkligen kolla detta ikväll:

Jag struntar i om det är fejk eller inte (gissar att den fått en massa kommentarer om det), det är budskapet som behövs.

Senast i måndags då flickornas fotbollslag ordnade gala så märktes det hur stor skillnad det görs på kön just i den här sporten. Blev så trött och ledsen. Tex en mamma som vann årets spelare i mutsijoukkue fick kommentaren av konferencieren ”ja hon har säkert varit aktiv… eller nåt”. Gaaaah!

Och alla prisbelönta flickor skickades ner från scenen så att alla pojkar skulle rymmas upp och motta applåderna. Men dubbelglädje att det ena barnets lag vann titeln årets lag. Ett flicklag med tjejer på 8-9 år. De äger!

Jag vill inte att feminism ska vara så hetsigt, utan mer konstruktivt. Men ilska föder en viss drajv, och killar har inte tidigare heller reagerat speciellt lydigt på ordet snälla. Må min uppgift vara att uppfostra tjejer som inte stoppas av dylikt skit, som lirar boll likt vem som helst, som inte låter sej kuvas.

4 svar till Fotboll är för alla

  1. 

    En sak jag inte kan förstå, varför i hela fridens namn har man inte dam- och herr-VM i samma turnering? Om man körde dam och herr futis-VM samtidigt skulle dam-vm få mer uppmärksamhet och publik och turneringen skulle plötsligt få dubbelt fler matcher att sända på tv och om ett land åkte ut i herrturneringen så kanske fansen fortfarande kunde ha hopp om damlaget fortfarande var med i gamet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s