Nytt från designbyrån

februari 10, 2016 — Lämna en kommentar

Idag har jag fått låna en svensk prao-elev för hela arbetsdagen. Först bävade jag för att hon inget skulle ha att göra, men med facit i hand har hon nu fått göra allt och mycket till.

Jag överraskade med att vara alla små prao-elevers drömtant, i mitt tycke då. Det slutade med att jag gav henne fria händer att designa en ny vinflasketikett medan jag själv satt intill och ritade, lyssnade på musik och pratade strunt och hävde kaffe med två händer. 

Där emellan fick hon texta slagkraftiga plakat med textningstusch till en demonstration och söka upp fonter som tilltalade henne. Slutligen ville hon inte alls hjälpa den andra arkitektkillen med att städa arkiv, som var planerat om mina jobb tagit slut.

Jag tror hon hade roligt. Och jag hoppas hennes föräldrar har överseende med att hon kommer hem med en egendesignad vinflaska. Eller så är arga samtal att vänta. Vet ej om 14-åringar får syssla med att göra vin köpkraftigt?

Nu när jag skriver detta inser jag att detta kanske var min första – och sista – prao-elev. Och nej, jag brukar inte kalla mitt jobb för en designbyrå. Men idag var den nog snudd på det. Fast mer knasig.

  

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s