Sällskapresan nu och då

februari 21, 2016 — 4 kommentarer

    

Hej från franska alperna! Var senast på alperna på 80-talet och det är sej både likt och olikt. Då var jag knappt under metern och gick i fransk skidskola, nu är jag knappt över metern och får skida helt själv. 

Då bodde vi på hotell med säckväv på väggarna och het kakao till frukost. Jag lärde mej att äta grönsakssoppa och fondue och bara barn skidade med hjälm. Nu bor vi i lägenhet, vi hämtar frasigt bröd från bageriet på hörnet, barnen beställer själva grönsakssoppa på lunchen och nästan alla bär hjälm.

Jag lekpratar franska med all hisspersonal, förra gången fattade jag inget och nu kör jag bara på känsla. Galet hur mycket som eg fastnade i skolan, bara man lite vågar öppna munnen. 

Backarna kändes evighetslånga då, nu känns de just passliga för en 36-årig tvåbarnsmor som tror sej kunna carvingsvängar. Jag orkar just ner till en lift innan musklerna sjunger hosianna. Fast första dagen var det för att jag måste bromsa för att hållas bakom kidsen, idag har jag fått kämpa för att hållas med dom.

Maten här är utsökt och det är inte frågan om att beställa in vin per glas. Ojoj. Blir både vinlunch och vinmiddag och så en (liten) öl i backen. Med mycket solkräm. 

Blir ingen längre rapport än så. Har hittills klarat min främsta uppgift: att nolla från jobbet. Vet nog inte ens vad det är för dag idag. 

Sist en kuriosa om just att resa bort från jobbet. Reste alltså över 2.000 km hemifrån bara för att öppna kylskåpet och finna en burk Oivariini. We meet again! (Och för den som inte vet så gjorde jag dom för nåt år sen.)  

  
  

4 svar till Sällskapresan nu och då

  1. 

    Super, Njut njut njut!

    Gilla

  2. 

    Alltså du är så roligast!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s