Närmare hundra än noll

maj 17, 2016 — Lämna en kommentar

Barnet drar ut på sin vakentid. Jag tjatar. Hon sjunger. Jag morrar. Sen frågar hon

– vad är klockan riktigt?
– den är redan 20 över!
– nu avrundar du uppåt igen, jag känner nog dej

Träff sjönk. I butiken, i recept, i presenter, i budgeter, i halvfulla glas, i kärlek och i hopp. Jag är en sån som alltid avrundar uppåt och gärna bjuder. Men kanske inte så ofta med klockslag, fast jag bekänner grava symptom av tidsoptimism. Alltid bättre med för mycket än för lite. Och för mycket av vissa saker är sällan fel. Tex goda blåbär eller kramar eller tre deciliter grädde istället för två.

Jag kommer att lämna efter mej mer minnen än finanser.

Nåt jag gärna petat många slantar i. 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s