Fy fans helvetes idiot

maj 19, 2016 — 16 kommentarer

Du ligger på kontorssoffan i lunchkoma. Han står intill soffan du ligger på och pratar med sin kompis. Du är inte på nåt sätt involverad i deras diskussion. Han får pengar av kompisen och när det visar sej vara för lite vänder han sej mot dej, grabbar tag i dina anklar och skrockar hur han tar resten i natura. 

Han håller jäkligt hårt. Han skämtar, du vet att han skämtar. Men skräcken att sitta fast i en mans nävar i båda benen sätter varje nerv i räddslotillstånd. 

Han håller så länge. Och trots att du troligen kunnat sparka honom hårt i magen, så säger förnuftet att skratta högt. För att komma ur situationen. Haha, så kul liksom. 

Han släpper tillslut och går skrockande vidare. Du ligger kvar och samlar tiotusen tankar som inte vill falla på plats. Låta det passera? Det går inte. Till slut tar du din mest kristallkalla blick och går in i hans rum.

Så här får man inte bete sej. Det är inte okej att ens skämta om sånt. Vad vet du om vad jag eller vem som helst annan kvinna varit med om. Vad vet du om skräcken att bli våldtagen. Vad vet du om att ligga på rygg och ha fötterna i ett ofrivilligt järngrepp.

Hans ursäkter och tusen ord av förlåt rör ingenstans. Det är inte för att du är en kall och oförlåtande medmänniska. Det är bara hans blick som etsar sej fast i din ryggmärg. Blicken av stum förvåning. Blicken av totalt miss av sammanhang. Du är mest bara så förvånad. 

Som om ingen någonsin ordat högt om detta. Skräcken att bli våldtagen. Det sårbara i att vara kvinna. Makten han kan ta som man. 

Det är inte så mycket skämtet eller hans ord. Det är känslan av hans hårda grepp runt dina anklar. Hans nävar går inte att lösgöra. 

– – –

Jag vet inte. Den här veckan är en ända lång serie av dolda kameran. Kan ni snart stiga fram bakom ifrån en blomkruka och applådera?  

16 svar till Fy fans helvetes idiot

 1. 

  Fy sjutton!!!! Kram

  Gilla

 2. 

  Fyfan! Men sjukt bra att du gick fram till honom och sa allt det där.

  Gilla

 3. 

  Fy va hemskt men BRA att du sa till!

  Gilla

 4. 

  Fy fan.

  Gilla

 5. 

  Helt oaccebtabelt av honom. Förutom en åthyvling kan lite simpla hot funka, meddela hans partner(om han har nån) att han har vänstrar m.m.

  Gilla

  • 

   Nja, jag försöker hållas på min hyvens nivå och inte sjunka till hans dumheter. Men åthyvlar & diskuterar gärna! Bara han vågar komma tillbaka till kontoret, han har inte synats till sen dess..

   Gilla

 6. 

  Nej fy så vidrigt! Ofattbart. Fantastiskt att du ändå gick och sa till, för hur nödvändigt det än är tror jag många inte hade vågat.

  Gilla

  • 

   Låg en lång stund och velade och när jag funderade om jag verkligen täcks (medger att jag faktiskt tänkte så) – ja då måste jag ju gå. Skam får aldrig kuva sånt.

   Gilla

 7. 

  Modigt av dig att stå upp för dig. Respekt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s