Många bollar

juni 8, 2016 — 4 kommentarer

Våra kids spelar som bäst StadiCup, en fotbollsturnering för enbart tjejer. Igår hade hela evenemanget sin öppning på Sonera Stadium och passligt nog spelade Finlands damlandslag mot Portugal. 

Jag var total amazed. Jag som aldrig kastat ett öga på professionell herrfotboll utan att somna satt som på nålar och kollade med total beundran i blicken. Vilka spelare. Vilka insatser. Shit pommes frites! 

Nu är jag inte så insatt i publikmängden på damlandslagets matcher. Men gissar att gårdagens 5.000 tjejer (okej, några pappor och bröder också) var en sjukt bra publik. De hejade och ramsade och sjöng och tappade andan tillsammans och kämpade. 

Och ja, hur de lirade. Speciellt målvakten Tinni Korpela, både hennes spel och hennes uppskattning av publiken både under och efter matchen. Vau!

Där satt vi med glada  sommarlovsbarn i sina älskade fotbollskläder. Kidsens entusiasm var det som sagt ingen fel på. Jag njöt ju också av matchen. Men om man tittade riktigt noga på oss vuxna såg man den grå hyn och de djupa hålen i våra ögon. 

Vi är så vårtrötta att det inte är klokt. Jag trodde dumt nog att jag skulle komma tilbaka från mitt seglingveckoslut med saltstänk i håret och rosiga kinder. Jag är grå, finnig och innehar en fläskläpp modell herpes som skulle få botox-entusiaster att blekna. Jag pilkkar på jobbet. Jag försöker bromsa klagomålen. Jag klär mej i grått & svart. Jag är som en slaskhöst. I juni …

Men det var en jäkligt bra match. 

4 svar till Många bollar

  1. 

    HEJA! HEJA! HEJA! Den kommande veckan ska ja också klä mej svart. Bara svart. Men det beror på att jag ska jobba i studio som studio-ohjaaja. Glida omkring utanför lampornas sken 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s