Nytt Helsingforsspel

augusti 12, 2016 — Lämna en kommentar

Jag har nu tvenne skolmorgnar stått och vaktat övegångsställen invid vår skola iklädd en mycket illasittande randig outfit. Staden har en kampanj om säker trafik, skolstart och övergångsställen, mycket viktigt som du kan läsa mer om här

Det var en mycket viktig sidosak. Mitt ärende är att så fort du klär dej i nåt uniformigt och står hökögd i en korsning får du dessutom agera kartläsare och vägvisare åt turister. Och nu tycks det figurera en grupp turister i stan som går omkring med en alldeles förvrängd karta av Helsingfors.

Kartan har missat Agricolakyrkan med två kvarter och gatorna västerut från Mannerheimvägen går i ny ordning. Det är allt jag hunnit se, efter att jag råddat till det ännu mer för dessa turister. Jag hoppas de hittade fram. Eller kanske detta är en ny lek, finn fem fel och vinn en Aaltovas? 

Om vår stad inte var het och mystisk förr så blir den det nu.

Min randiga outfit lyfter åtminstone stadsbilden till en ny sfär. 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s